Policie začala s "předvánočním úklidem"

Praha - Policie ve čtvrtek rozjela bezpečnostní opatření "předvánoční úklid" - ředitel pražské policejní správy Radislav Charvát poslal do ulic hlavního města více policistů ze všech služeb. "Chci aby bylo v ulicích Prahy v předvánočním období bezpečněji", řekl. "Policisté mají za úkol zajistit klid a veřejný pořádek, ale i bezpečnost na silnicích," potvrdila iDNES Eva Miklíková z pražské policejní správy.

Čtvrteční (22.11) noční akce:

*policisté zkontrolovali:
- 3 153 osob, z toho bylo 553 cizinců.
- 1060 objektů.
* zjistili 1 089 přestupků, které vyřídili na místě a celkově na pokutách vybrali 340 950 korun.
* na policejní stanici skončilo 170 osob, z toho 29 cizinců, zadržených osob bylo 25, z toho tři cizinci. Třicet sedm kontrolovaných a předvedených bylo v celostátním pátrání, 49 zase pachatelů různé trestné činnosti a u čtyřech z nich dal vyšetřovatel návrh na vazbu.
* nelezli šest odcizených vozidel.

Policisté stálé pořádkové jednotky ve čtvrtek 22. listopadu kontrolovali například Hlavní nádraží a jeho okolí, Václavské náměstí i nádraží Praha-střed. "Dále kontrolovali osoby i na Smíchově v Praze 5 a nad ránem se ještě jednou vrátili do středu hlavního města," uvedla Miklíková.

Bezpečnostní akce „Předvánoční úklid“ potrvá až do soboty 24.listopadu. "Počítáme s tím, že podobné kontroly budou policisté do vánoc ještě opakovat," řekla Miklíková.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video