Diskuze

Násilná kriminalita v Česku opět roste. Počet vražd stoupl o čtvrtinu

Statistiky do konce listopadu loňského roku ukazují, že se kriminalita zvýšila. Policisté zaznamenali celkem 199 221 trestných činů. Tedy o téměř sedm tisíc více než v roce 2018. V předchozích letech kriminalita však spíše klesala, uvedl na tiskové konferenci ředitel kriminální policie Michal Foit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Násilná kriminalita není problém a je v České Republice jen mírně postihována, problémem je nezaplacené sociální pojistné či povinné odvody na úřad práce, za to jsou nejtvrdší tresty.

0 0
možnosti
VP

Vy něco povinně odvádíte na úřad práce...? To děláte chybu.. ;-D

0 0
možnosti
PT

P37e74t20r 10T58v40r82d48ý

16. 1. 2020 14:52

S přívalem lidí z východní Evropy hodně ukazatelů mění.Od kriminality až třeba i po zvýšení počtu různých nemocí , které tady už skoro nebyly..

0 0
možnosti
MN

My tady ani nepotřebujeme kulturní obohacení z Afriky a Středního východu.

Dostatečně nás kulturně obohatí naši bratři z Východní Evropy.

0 0
možnosti
JC

8-oJá proste nevěřím svým očím. Tady vzroste počet vražd během roku o 25% a borec je v totálním klídecku a suše to bagatelizuje, no to snad ne...

0 1
možnosti
LH

To je holt ten pokrok. Naši předkové lumpy věšeli před hradbami a byl klid. My si hýčkáme Xkrát trestané recidivisty a za slušné chování je pouštíme v půlce již tak nízkých trestů. :-/

1 0
možnosti
Foto

Tak naše společnost se rozvíjí podle demokratických principů a k tomu samozřejmě patří i nárůst kriminality. Lidé nejsou stavěni na bezuzdou svobodu.

2 0
možnosti
TS

1) 4 miliardy let evoluce by s tou posledni vetou asi nesouhlasilo. Vsechen zivot je staven na maximalni moznou svobodu, jake lze na jedne planete dosahnout

2) poslednich par tisic let "bezuzdna svoboda" pro "civilizovane" lidi neexistuje (vzdani se jistych svobod je nezbytny dusledek utvoreni libovolne spolecnosti)

3) demokracie neni synonymum pro svobodu, maji spolu nanejvys korelacni vztah, nikoliv kauzalni (a i to je diskutabilni - demokracie je v omezovani svobod stejne schopna a aktivni jako jine rezimy)

4) kriminalita je slozity jev, ktery s demokracii vubec nesouvisi

5) "narust o 3%" - po dlouhodobem poklesu - jen tezko obhaji vas "samozrejmy" zaver

0 0
možnosti
LN

Kdybychom k tomu přidali příčiny, proč jsou někteří obyvatelé nezvěstní, tak bychom se možná upraveným statistikám divili.

3 0
možnosti
SN

Jo kapitalismus se vším co k tomu patří.

1 5
možnosti
TS

pravo na to byt blbej souvisi spise s civilizaci, nez kapitalismem. Priroda neco takoveho moc netoleruje. No, uzivejte dokud to jde :)

0 1
možnosti
MK

M20a60r79e67k 51K72r66i28z

16. 1. 2020 13:06

!!!!!!To je zřejmé, když je to tady v ČR samá zamindrákovaná AntiKobliha, která jen šíří nenávist a své mindráky, nejen na náměstích a internetech.. !!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDD

1 9
možnosti
PN

Když v čele státu stojí trestně stíhaný zločinec a udavač STB nelze se divit že roste kriminalita Andrej maká.

6 4
možnosti
MG

Kdyz vezmu do uvahy komentar od Josefa Dolezala, ze cizinci se na tech 199 221 trestnich cinech podileli poctem 964, tak to vypada, ze migranti se opravdu neumi chovat jako slusni Cesi :-/

Popravde se neni cemu divit, ze roste nasilna kriminalita, a to predevsim mezi ceskou majoritou. Vytvorila se tady, jako i jinde ve svete, atmosfera, kde tykat a rovnou vulgarne nadavat naprosto cizimu cloveku je normalni, kde nesouhlasny postoj s necim osobnim nenavistnym nazorem je zamenovan za zradu obecnych lidskych hodnot a kde uz neplati, ze ten kdo neni s nami je proti nam, ale kdo neni s nami, neni clovek. Pak se nekdo ma bat nebo stydet napadnout druheho fyzicky, kdyz to slovne dela kazdy den a porad ho spolecnost akceptuje?

5 0
možnosti
JD

Jen bych opravil, že těch 964 se týká pouze násilných trestných činů, aby nedošlo k mýlce... Celkově za rok 2019 (k 30. listopadu, protože na webu PČR ještě není statistika za prosinec, kterou dostali novináři na tiskovce, ze které je článek) 8 701 trestných činů ze 185 006.

1 0
možnosti