Policie dopadla šéfa pašeráků

  • 3
Praha-západ - Policejní akce Mario odhalila šéfa pašeráků heroinu. Ve Vestci u Prahy objevili detektivové u Poláka sto gramů kokainu, sedm milionů korun a náboje. Muž podle nich organizoval pašování drog do zahraničí. "Operace trvala pět dní a skončila minulé úterý," oznámil na tiskové konferenci šéf Národní protidrogové centrály Jiří Komorous.

Čtyřiatřicetiletý dealer organizoval vývoz heroinu především do Švédska. Švédští policisté po něm spolu s českými kolegy pátrali zhruba rok a půl.

Pátrání po drogovém bossovi začalo v červenci 2001, kdy švédské úřady zadržely dva české kurýry, kteří do země pašovali 17 kilogramů heroinu.

Podle úřadů šlo o největší zadrženou zásilku této drogy ve Švédsku, uvedl Komorous. Jeden z Čechů si v severské zemi odpykává desetiletý trest.

Detektivové Národní protidrogové centrály vytipovali jako organizátora čtyřiatřicetiletého Poláka, který pobýval více než deset let legálně na území ČR.

Policisté zadrželi šéfa gangu, který žije s manželkou a třemi dětmi, ve Vestci u Prahy.

Kromě kokainu a bankovek různých měn kriminalisté v jeho domě objevili při domovních prohlídkách 125 nábojů a digitální váhy se zařízením na balení dávek drogy.

"Když jsme sečetli bankovky, které měl u sebe a v tajných sejfech, došli jsme k sumě celkem sedmi milionů korun," dodal šéf protidrogové centrály Komorous.

Zadržený drogový dealer byl v Česku už v minulosti stíhán, a to za pašování zlata. Je spolumajitelem firmy, která provozuje pizzerii v Českém Brodě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video