Diskuze

KONTEXT: Česko dodá Ukrajině kandidaturu, věří bývalý šéf předsednického týmu

Česko dělá evropský reparát. Znovu stane ve vedení Evropy jako předsedající země a podle hosta podcastu Kontext Marka Mory máme dobře našlápnuto k ovlivnění evropské politiky, ale neměli bychom čekat zázraky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LF

Ukrajina, před invazí. Hovoří se o ni jako o obilnici Evropy v produkci zemědělských plodin se nachází mezi TOP Evropských zemí, navíc těžký průmysl a poměrně dost nerostných surovin a je to jedna z několika nejchudších zemí Evropy. UA je největší zemí v Evropě, když se odprostíme od ruské evropské části, má přes 40 milionů obyvatel, tak kde je chyba?

Je to země oligarchů, kteří drží strategické podniky.

Nemálo zbylých "drobečků" co zbylo po nezdařené privatizaci drží stát, který je v rukou slabých, vlád, které s tímto neumí hospodařit.

V porovnání příkladně z pidi státečkem Slovenskem, se obr nemůže vůbec srovnávat.

Jo a Ukrajina ze všech okolních států je vlastníkem největšího procenta úrodné půdy s názvem černozem, kdo ví co to obnáší nemusím dále rozvádět.

3 0
možnosti
HV

H18o41n57z67a 79V18r28á61n82a

18. 6. 2022 18:53

Jen tak mimochodem, když se podívám na ekonomický stav Ukrajiny před válkou... Propána, co to koho napadlo Ukrajinu tlačit do EU? Proč? Protože jsou teď chudinkové ve válce?

9 0
možnosti
VP

To nebylo podezření z krádeže,tam skutečně na Ukrajině mizel plyn ve velkém ...No a pokud naše předsednictví bude znamenat snahu o protlačení Ukrajiny do EU,tak je doufejme,že se podaří a Fialka se proslaví nejenom u nás.

1 1
možnosti
MV

To logo plné kosočtverců v lgtb barvách docela napovídá co jsou zač.

5 0
možnosti