(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Déšť o víkendu téměř ustane, od pondělí se začne opět oteplovat

  • 5
Srážky, které dorazily do Česka, se nad republikou nějakou dobu zdrží. Z nejbližších dní bude právě čtvrtek ten nejchladnější, teploty dosáhnou maximálně 19 °C. O víkendu zaprší spíš ojediněle, začátkem příštího týdne opět více. Nadále bude okolo dvacítky, od úterý se mírně oteplí.

„V příštím týdnu se objeví zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky a bouřky v odpoledních a večerních hodinách,“ uvádí meteorolog Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami. Na horách na severu a severovýchodě budou srážky vydatnější, ojediněle se setkáme i s bouřkami. Večer od severozápadu srážky ustanou. Teploměr ukáže 15 až 19 °C, v 1 000 m na horách kolem 9 °C.

V noci na pátek bude zataženo až oblačno, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Postupně budou srážky jen ojedinělé. Teplota klesne k 12 až 8 °C.

V pátek přes den předpovídáme oblačno až polojasno. Ojediněle, během dne místy čekáme přeháňky nebo bouřky. Naměříme 18 až 22 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky, ojediněle bouřky. V noci bude pouze 10 až 6 °C. Denní teploty se budou opět pohybovat v rozmezí 18 až 22 °C.

V neděli očekáváme polojasno, odpoledne se při zvětšené oblačnosti ojediněle setkáme s přeháňkami nebo bouřkami. Noční teploty 10 až 6 °C, přes den bude 19 až 23 °C.

V pondělí bude obdobně, polojasno s případným deštěm nebo bouřkami v průběhu odpoledne. V noci bude 10 až 6 °C, v průběhu dne teploty stoupnou na 20 až 24 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpokládá polojasno až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami, které můžeme čekat zejména v odpoledních hodinách. Teploty se v noci budou pohybovat mezi 13 až 8 °C. Přes den teploměr ukáže 20 až 25 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video