(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Ani v dalších dnech teploty neklesnou pod nulu, o víkendu bude sněžit

  • 8
Kladné hodnoty naměříme i ve druhé polovině týdne, o víkendu nastane mírné ochlazení. Slunce se ovšem ani v následujících dnech pravděpodobně nedočkáme, častěji bude zataženo a na většině území se setkáme s deštěm. Ve vyšších polohách by opět mělo sněžit.

Podle Miloše Dvořáka z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude začátek příštího týdne teplejší, poté ale teploty trochu klesnou. „Počasí ve střední Evropě začne ovlivňovat tlaková níže nad Skandinávií, kolem které k nám začne postupně pronikat chladnější vzduch od severozápadu,“ říká meteorolog.

Ve čtvrtek bude oblačno, jen přechodně polojasno. Na Moravě čekáme místy, jinde ojediněle zataženo s nízkou oblačností. Mohou se vyskytnout mlhy a mrholení, zpočátku i mrznoucí. Přes den naměříme 2 až 6 °C, v Čechách místy až kolem 9 °C. V 1000 m na horách bude kolem 3 °C.

V pátek předpokládáme zataženo až oblačno, v Čechách místy přechodně polojasno. Zejména na východní polovině území se setkáme místy s mlhami a ojediněle s mrholením. Večer na západě a severozápadě Čech místy zaprší, nad 1000 m bude sněžit. Noční teploty budou v rozmezí +2 až -2 °C, denní mezi 2 až 6 °C.

Sobota bude zatažená až oblačná, ojediněle se může objevit slabý déšť nebo přeháňky. V Čechách na severu nad 600 m, na ostatním území nad 900 m očekáváme srážky sněhové. Během odpoledne bude srážek ubývat a místy přejdou v polojasno. V noci se teploty budou pohybovat mezi +2 až -2 °C. Přes den teploměr ukáže 2 až 6 °C.

V neděli bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Zejména na horách se ojediněle vyskytne slabý déšť nebo mrholení, zpočátku nad 800 m sněžení. V noci bude opět +2 až -2 °C, přes den 2 až 6 °C.

V pondělí čekáme převážně oblačno, ojediněle se slabým dešťem. Noční teploty se budou pohybovat mezi +3 až -1 °C,ve dne teplota stoupne na 5 až 9 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpovídá oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Zpočátku na horách, postupně ve vyšších i středních polohách bude sněžit. V noci naměříme zpočátku 5 až 1 °C, postupně +2 až -2 °C. Přes den teploměr ukáže nejprve 3 až 8 °C, postupně 0 až +5 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video