ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Východní část Česka zasáhne ledovka, výstraha platí do úterního odpoledne

  • 3
Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal na následující dva dny výstrahu před ledovkou a námrazou. Mrznoucí mrholení zasáhne oblast Českomoravské vrchoviny, Jeseníků či Oderských vrchů. Meteorologové doporučují především starším lidem omezení venkovního pohybu, řidiči mají jezdit opatrně.

Od pondělního večera do úterního odpoledne se na jihovýchodní straně Českomoravské vrchoviny a na jižní straně Drahanské vrchoviny, Jeseníků a Oderských vrchů může při mrznoucím mrholení a mrznoucích mlhách tvořit ledovka a námraza. 

Více na Počasí iDNES.cz

Meteorologové očekávají ledovku a námrazu především v místech od 500 do 900 metrů nad mořem. Výstraha platí od pondělních 18:00 do úterních 15:00 pro část Vysočiny, Jihomoravského, Olomouckého, Moravskoslezského, Pardubického a Jihočeského kraje.

Meteorologové tamním řidičům doporučují, aby jezdili opatrně a sledovali dopravní zpravodajství. Starší a méně mobilní lidé by pak měli omezit vycházení ven. Doba jízdy se na silnicích vzhledem k počasí může prodloužit.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video