Sněhulák na vrcholu Černé hory v Krkonoších (7. října 2019)

Sněhulák na vrcholu Černé hory v Krkonoších (7. října 2019) | foto: ČTK

Česko zažilo nejstudenější noc od 7. května, bylo půl stupně pod nulou

  • 16
Česko v noci na pondělí zažilo nejstudenější noc od letošního 7. května. Průměrná minimální teplota na celém území byla minus 0,6 stupně Celsia. Nejchladněji bylo na severních horách. Na Jizerce v Jizerských horách naměřili minus 9,5 stupně Celsia, o dvě desetiny stupně mírnější mráz byl na krkonošské Luční boudě.

Teploty pod bodem mrazu panovaly v noci hlavně v místech se zmenšenou oblačností a slabým větrem, tedy v severovýchodní polovině Čech a na severní Moravě a ve Slezsku. Naopak relativně nejtepleji bylo na západě a jihu Čech. Například v Český Budějovicích a Tachově bylo noční minimum 3,8 stupně Celsia.

V noci na úterý by se teploty v Čechách měly podle předpovědi meteorologů pohybovat nejčastěji mezi plus třemi až minus jedním stupněm. Na Moravě a ve Slezsku bude zhruba o dva stupně chladněji.

V závěru týdne by se mělo v Česku výrazně oteplit.

Na neděli meteorologové předpovídají až 23 stupňů Celsia. Mrznout by o víkendu nemělo ani v noci.

Teplota v Česku ve 2 metrech nad zemí v noci z 6. na 7. října 2019.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video