Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 5. 1. 2017 21:40

Do Česka dorazilo vydatné sněžení

I na čtvrtek meteorologové předpovídají sněhové přeháňky, které budou hlavně na horách ještě intenzivní. Teploty by se během dne neměly dostat nad bod mrazu, odpoledne navíc dojde k dalšímu ochlazení.

18:16
Liberecký kraj
  • Muž odklízí sníh na nádraží v Kořenově na Jablonecku. Sněžení a silný západní...
18:03
Evropa

Zasněžené silnice dnes komplikují dopravu na celém Slovensku, kde v některých místech spadlo až 20 centimetrů sněhu. U města Kraľovany v Žilinském kraji zasypaly podle webu Sme.sk dvě laviny železniční trať i silnici, vlakovou dopravu se tam už podařilo obnovit.

17:51
Liberecký kraj

Nejen na sníh a náledí, ale i na sypače by si měli v těchto dnech dát pozor chodci v ulicích. Své o tom ví muž z Trutnova, kterého sypač nahodil při vyhrnování sněhu z vozovky. Jeden z projíždějících řidičů událost zaznamenal na video.

VIDEO: Sypač v Trutnově nahodil chodce sněhem, létal do čtyř metrů

přečíst článek
17:38
Středočeský kraj
  • Sněžení se silným větrem způsobilo ve Středočeském kraji více než dvojnásobný...
17:25
Liberecký kraj

Regionům nejvíce zasaženým hustým sněžením dominuje Liberecký kraj. Na některých místech napadlo v noci na středu i půl metru sněhu, přímo v Jablonci nad Nisou to bylo až třicet centimetrů. V ranních ulicích tak lidé chtě nechtě pálili kilojouly z Vánoc házením lopatou.

Domácnosti bez proudu, zpožděné vlaky. Liberecký kraj zápasil se sněhem

přečíst článek
17:14
Vysočina

Na Vysočině stále sněží a fouká vítr, na vozovkách se tvoří sněhové jazyky. V kopcích nemohou vyjet kamiony. Nákladní auta blokují silnice hlavně na Jihlavsku a Třebíčsku. ČTK to sdělil Tomáš Procházka z krajského policejního ředitelství. Policisté zaznamenali od 05:00 v celém kraji několik desítek dopravních nehod, tři lidé byli lehce zraněni. Silničáři jsou v terénu s více než osmi desítkami sypačů a radlic.

16:56
Pardubický kraj

V Pardubickém kraji zůstává kvůli závějím uzavřeno několik úseků silnic, jiné se již silničářům podařilo zprovoznit. Neprůjezdná je na Chrudimsku část silnice ze Sobětuch ke křižovatce s komunikací II/340 a silnice III/3403 v úseku Morašice - Janovice. V oblasti Lanškrouna sníh zcela zasypal silnice III/36813 v úseku Anenská Studánka - Helvíkov a III/36814 mezi Lukovou a Květnou, řekl ČTK náměstek Správy a údržby silnic Pardubického kraje Marian Cvrkal.

16:43
Královéhradecký kraj

Dnešní sněhovou nadílku chce Trutnov v centru města zlikvidovat jedním velkým večerním zásahem. Radnice požádala řidiče, aby po 19. hodině neparkovali v historickém centru kolem Krakonošova náměstí. Do terénu vyrazí bagry a nákladní vozy, které naberou sníh a odvezou ho na volné prostranství k řece Úpě. „Během dneška napadlo 35 centimetrů a už není kam sníh vyhrnovat. Musíme ho proto uklidit jedním zásahem, očekáváme sněžení i zítra,“ řekl radní Trutnova Lumír Labík.

16:35
Evropa

Německo čekají dnes a ve čtvrtek vydatné srážky a na mnoha místech bude foukat silný vítr. Před nepříznivým počasím, které s sebou přinese tlaková níže Axel, varovali meteorologové z Německé meteorologické služby. Ve středoněmeckých horách už napadlo až 20 centimetrů sněhu, uvedla agentura DPA. Počasí způsobilo komplikace v dopravě nejen v Německu, ale i v Rakousku. V Alpách hrozí nebezpečí pádu lavin.

16:31
Vysočina

K nehodě kamionu s osobním autem došlo na silnici II/360 u obce Jaroměřice nad Rokytnou na Třebíčsku. Policie zde řídí provoz kyvadlově, kolony se netvoří. U obce Stonařov na Jihlavsku bude zhruba do 17:30 neprůjezdná silnice II/402 ve směru na Brtnici. Důvodem jsou uvízlé kamiony, které je zapotřebí vyprostit.

16:17
Liberecký kraj

Úplný zákaz vstupu na Lesní hřbitov vyhlásili ve středu ráno v Novém Boru. Pod tíhou mokrého těžkého sněhu se tam totiž lámou větve stromů a návštěvníkům hrozí vysoké nebezpečí úrazu. Zákaz vstupu platí prozatím do pátku.

16:00
Jihočeský kraj

Lipenská vodní nádrž by po pěti letech mohla nabídnout turistům opět nejdelší bruslařskou dráhu na světě. Pokud v následujících dnech vydrží teploty pod bodem mrazu, síla ledu by mohla dosáhnout požadovaných 18 centimetrů. Momentálně se jeho tloušťka pohybuje kolem 10 centimetrů. Bruslařská dráha v ideálním případě dosahuje délky více než 30 kilometrů a spojuje Lipno nad Vltavou s Horní Planou. ČTK to řekl Vojen Smíšek ze Skiareálu Lipno.

15:40
Královéhradecký kraj

Policisté ve Chvalči na Trutnovsku vyšetřují nehodu pošťácké dodávky a osobního vozu. Spolujezdkyně utrpěla zranění a na místě zasahovali záchranáři. Mezi Chvalčí a Adršpachem dnes ráno silničáři umístili závory, protože cesta přes kopec plná serpentin se neudržuje. Podle starosty Adršpachu Bohumila Urbana je však doprava bez komplikací. Adršpach dlouhodobě bojuje proti závorám a chce, aby silničáři cestu v zimě udržovali.

15:36
Královéhradecký kraj

V Královéhradeckém kraji se po zprůjezdnění silnice I/14 u Bílého Újezdu na Rychnovsku stala další nehoda. Před třetí hodinou se tam srazil osobní automobil s kamionem.

15:21
Liberecký kraj

Popadané stromy přerušily na mnoha místech Libereckého kraje dodávky elektřiny. „Bez proudu byly desítky domácností hlavně na Českolipsku a Liberecku,“ řekla ČTK severočeská mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová. Většinu poruch se podle ní podařilo do 15:00 odstranit.

15:16
Liberecký kraj

V 15:00 silničáři znovu uzavřeli silnici 13 z Mníšku přes Albrechtice na Frýdlant a dál do Polska. Uzavírka se předpokládá do zítřka do dopoledních hodin. Uzavřeny pro nákladní dopravu jsou stále i silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo.

15:10

Silničáři varují před ledovkou a pozadu nezůstávají ani lékaři. Němečtí úrazoví chirurgové vzkázali lidem, aby na náledí chodili jako tučňáci a vyhnuli se tak zranění.

Na náledí choďte jako tučňáci, radí před hrozícími mrazy němečtí lékaři

přečíst článek
14:52
Královéhradecký kraj

Kvůli zbytkům sněhu a ledu je na několika místech omezený průjezd na hlavním tahu I/14 mezi Náchodem a Rychnovem nad Kněžnou. U Dobrušky blokuje provoz porouchaný kamion, mezi Solnicí a Bílým Újezdem uvízl před jednou hodinou odpolední kamion v mírném stoupání, další kamiony stojí za ním. Provoz tam řídí policisté kyvadlově.

14:44
Liberecký kraj

Silničáři na Liberecku od 15:00 kvůli sněžení znovu uzavřou silnici 13 z Mníšku na Frýdlant pro kamiony nad 3,5 tuny. Znovu se otevře asi až ve čtvrtek dopoledne.

14:27
Olomoucký kraj

Také na Šumpersku jsou stále sněhové přeháňky. „Vozovky chemicky ošetřované v nižších oblastech jsou téměř holé a mokré, od středních poloh je sněhová kaše. Na inertních cestách je ujetá sněhová kaše. Situace už je ale klidnější,“ řekl dnes ve 14:00 dispečer šumperské správy silnic.