Diskuze

Snížíme astronomické ceny bytů, řekl při startu kampaně Pirátů Michálek

Piráti odstartovali kampaň před senátními a komunálními volbami. Šéf poslanců Pirátů Jakub Michálek řekl, že strana bude usilovat o to, aby se podařilo snížit ceny bytů, které označil za astronomické. „Není přece možné, že když nová rodina hledá bydlení, aby platila za byt 3 +1, který si kupují, nebo pronajímají, nějakých padesát procent toho, co si vydělá,“ řekl Michálek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"To je dobře, o starost míň";-O

0 0
možnosti

... poručíme větru dešti, mám pocit, že už to tu bylo !!!

1 0
možnosti

Ceny bytů astronomické jsou, bydlení pro mladé pokud chtějí založit rodinu a nemají rodiče, kteří jim nějaký ten milion strčí, je prakticky nedostupné, buď bydlet v nájemním bytě jako permanentní poloviční bezdomovec, nebo hypotéka a ta než se splatí tak žena bude po přechodu. Takhle jako národ vyhyneme, ani ptáci nemají mladé když nemají kde hnízdit.

Řešení tady jsou, malá družstva krásně fungují za levné nájemné a domy jsou krásné opravené, kdo takto zprivatizoval je v pohodě. Chtělo by to zrušit DPH na běžné byty a pozemky, zrušit nemravnou daň z nabytí nemovitostí, začít finančně podporovat vznik malých družstev, které budou stavět domy pro své členy, dávat jim obecní pozemky za symbolickou cenu atd..

Akorát pánové Piráti, tohle se nedá prosadit způsobem "s trestně stíhaným Babišem neéééé" to se dá prosadit jedině ve většinové koalici a to by mě tak zajímalo s kým byste to chtěli realizovat:-/.

2 0
možnosti

J95i82r57i 74D21v31o37r78a97k

21. 5. 2018 18:59

A to vsechno z opozice... no, tak to jsem zvedav. Takova pitomost... neco jako "porucime vetru - desti" Tak to tady uz bylo, nebo nejaky napad od Zelenych?

1 0
možnosti

Třeba někteří naivní spoluobčané opět dají hlas Pirátům

1 0
možnosti

J62a15n 17V31o80t36a74v46a

21. 5. 2018 17:12

ono to ano jinak dopadnout nemůže. z vlastní kapsy sliby platí málokdo.

1 0
možnosti

Jenom nějak moc nevím jakým způsobem budou chtít zasáhnout do tržních cen pokud regulací,tak to už tady bylo a vedlo. to k dalšímu zdražování.A tak vážení piráti nezbývá než najít nějaký Flintův poklad na ostrově.

2 0
možnosti

K80a19r50e92l 44U14r82b29a51n

21. 5. 2018 14:00

To je jednoduché. Určil bych životní prostor na osobu. Pokud by někdo vlastnil víc (třeba by pronajímal apod), tak bych mu dal obrovské daně - takové, aby se prostě nevyplácelo držet byty na pronájem.

0 0
možnosti

To už tady jednou bylo - za nadměrné metry už "palmáre" vybírali soudruzi. Bylo to přesně v souladu s jejich ideologií závisti - kdo je úspěšný a má víc než já, musí být potrestán. A protože už nešlo tak jednoduše posílat lidi na šibenici nebo do uranových dolů, vymysleli aspoň tohle...

3 0
možnosti

To je teda blábol...Rv

Ceny bytů jsou normální , ale rostly by pomaleji kdyby se více stavělo!!

Mají řešit, jak zjednodušit stavby - aby majitelé pozemků a developeři mohli rychleji stavět!!

Plus omezit vliv obcí a jejich naschvály!! Územní plán má být doporučení a ne zákon - jako v Německu!!R^

0 0
možnosti

Slibem nezarmoutíš 

1 0
možnosti