Diskuze

StB vedla složku na Arenbergera. Nebyl jsem spolupracovník, brání se ministr

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger má záznamy ve složkách bývalé Státní bezpečnosti (StB) jako takzvaný KTS. Je to kandidát na agenta, jehož se Státní bezpečnost snažila získat, přičemž dotyčný však o jejích záměrech nemusel vědět. Jak zdůrazňuje historik Petr Blažek, i proto Ústavní soud v roce 1993 rozhodl, že KTS nebudou zahrnuti do lustračního zákona.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako zájmový objekt StB jsem byl veden i já. Jako emigrovaný fyzik, pracující v německém výzkumu jaderné fyziky jsem pro ně byl zajímavý. Dozvěděl jsem se to však až po 1990 při studiu Cibulkových seznamů.

Přesto jsem byl odsouzen na dva roky s propadnutím majetku, nejspíš dospěli k názoru, že se mnou žádná spolupráce v úvahu nepřijde.

0 0
možnosti
KD

Je to obycejnej komunistickej povl. Presne takovi jako on meli hradit skody zpusobene komunistickou totalitou

1 0
možnosti

Podepsat spolupráci v 89. roce to je pech

0 0
možnosti
Foto

Pokud pan Asperger cestoval kamkoliv na západ, třeba na vědeckou konferenci, musel podepsat, že podá zprávu o kontaktech zejména s exilovými Čechy nebo policií, tajnou službou atd.

0 0
možnosti
Foto

V86í33t 44R37a93i93s85e36r

8. 4. 2021 11:47

Je s podivem, kolik je tu v diskuzi soudců, přičemž ani jeden z nich u toho nebyl. Prostě nebudete věřit Arenbergerovi z principu, protože jste naštvaní na Babiše. Já jsem na Babiše taky naštvaný, ale tahle zaslepenost všech "svatých" mi teda vadí.

2 0
možnosti

Nicméně kluci co spolu mluví jsou mezi sebou stále v kontaktu a celá síť je kdykoliv připravena plně fungovat

1 1
možnosti
JK

Estébaci se houfují,neboli vrána k vráně sedá.....!!;-D

5 0
možnosti
MP

Zato s. Falmer chce vzít zpátečku. ;-D

0 0
možnosti
JV

Mě by jenom zajímalo, kolik takových spisů bylo opravdu spáleno a kolik potencionálně využitelných bylo přesunuto do soukromých archivů? Pochopitelně u všech s oficiálním záznamem skartováno.

4 0
možnosti

Tak třeba ten na Havla likvidoval Sacher osobně hned v lednu 90

0 2
možnosti
RP

Vsichni tito zazracni chlapci , co mohli za komunistu pracovat na zapade , museli podavat o sve cinnosti zpravy STB .

Vetsinou plnili take zpravodajske ukoly . Arenberger opakovane .

5 0
možnosti
MO

Zapomněl jste jmenovat řadu dalších Klause, Dlouhého, Rychetského, Dybu....U řady z nich musel být svazek zkartován, aby nevyšlo na jevo koho a co všechno práskli.

4 1
možnosti
MO

V ČR rozšířil praktiky STB a lhaní Václav Havel. Každý disident propuštěný na podmínku z basy byl spolupracovníkem STB, podmínkou propuštění bylo podepsání spolupráce s STB. To tvrdí skuteční disidenti, kteří minulému režimu odolali. Do funkce láskomluvec musel být zvolen hlasy komunistů za špinavý kšeft, že je nebude pronásledovat. Jeho svazek se ztratil, aby nevyšlo na povrch, koho práskl. O jeho lhaní nelze vůbec pochybovat. U Babiše spis existuje a poblblá Slonková s Kmentou a stádo lidí z ústavu pro dokumentaci totalitních režimů hledá Babišem podepsaný dokument o vědomé spolupráci a nemohou najít stejně, jako Ovčáček článek od Peroutky.

2 6
možnosti
OF

Lžete. K ničemu nemáte důkazy. Spis Babiše je evidován na Slovensku.

Špinit a lhát, to umíte. Ale důkazy předložit neumíte, stejně jako zlodědek na hradě s Peroutkou.

Jak typické pro dezinformatory - vezmou známé drobečky pravdy a na ně nabrali lži podle toho jak se jim to hodí - ve vašem případě je to zvolení Havla prezidentem a neexistence Peroutka článku spojeného s Ovčáčkem. To zná 70% lidí. Ostatní už je jen pokroucená omáčka, kterou jste použil ke zmatení lidí...

Pro koho pracujete?

Nebo pokud se pletu, uveďte písemné zdroje, které byly podrobeny zkoumání (ne vámi napsaný článek někde na pochybné webu).

4 3
možnosti
OU
KS

Možná nebyl spolupracovník StB, ale je to komunista. Ale dneska se bere komunista i StB spíš jako bonus.

3 0
možnosti