Diskuze

Pejskaři obcházejí zákon. Povinný čip stále nemá půl milionu psů

Od 1. ledna musejí být všichni psi označeni čipem. Majitelům, kteří do konce roku 2019 nenechali zvíře očipovat, nyní hrozí pokuta 20 tisíc korun. I přes to komora veterinárních lékařů odhaduje, že až čtvrtina psů čip stále nemá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náš kocour Mikeš, jako vystřižený z Ladových obrázků, má už 5 rokú čip. Je to hlavně jistota, kdyby se zaběhl, že nám ho vrátí. Jinak má i cestovní pas EU, neboť každoročně cestuje mezi Strakonicemi a Mnichovem. Tam jsou také veškerá očkování zapsána.

0 0
možnosti
JH

J30i71ř25í 30H45o17l48ý

8. 1. 2020 10:49

Když si lidé mohou sami říci jaké jsou pohlaví. Tak proč by pes nemohl tvrdit že je kočka? A tím pádem nebýt čipován.

7 1
možnosti
JS

Myslím si, že tady je občanská neposlušnost na místě, protože celý to čipování je nesmysl. Stát tady jen stále nabaluje další a další povinnosti, které lidi stojí další čas a peníze s výsledkem nulovým.

Stejné to je s povinnými revizemi komínů, co je to zavedeno, tak požárů neubylo ani o 1%, ale zpětně ten nesmysl už nikdo nezruší i když je zřejmé, že to ničemu nepomohlo, jen pojišťovnám k další výmluvě, proč nehradit.

2 0
možnosti
Foto

U naší hájovny, postavené před 81 roky, jsme nechali vyvložkovat komín. Kam nevidíte, tam nemůžete s jistotou vědět, že tam v komíně není vypadlá malta a že plamen nemůže dosáhnout na trámy.

Má to i nevýhodu, komín zůstává studený a v patře nehřeje. Ale nebezpečí požáru je tím zažehnáno, před lety tak vyhořela chalupa v Nové Huti.

0 0
možnosti
RH

Už neletí lékarničky, vydřiduchové si hojí kapsu na nebohých zvířátkách....čipování v této podobě je jen buzerace...2 000 000 psů x cca 500 kč = malá domů všivákům.

3 0
možnosti
JL

J18a75n 18L27á66t29a26l

8. 1. 2020 9:45

Když shrnu předchozí příspěvky, je to vcelku jasné.

Kdyby šlo státu o dohled nad množírnami psů, zaměřila by se zákonná ustanovení přímo na "množitele", větší kompetence by dostaly obce jako "orgán 1. linie" a babka Nováková ze Zlámané Lhoty se psem Alíkem by v klidu žila dál i bez čipování.

Takže hlavně jde jako obvykle o kšefty - výrobců čipů, zvěrolékařů a provozovatelů soukromých registrů. Poslanci byli oblbnuti chytře sestavenou důvodovou zprávou a pěkné prachy shrábnul někdo nenápadný na ministerstvu zemědělství.

A mluvčí veterinární správy Majer spolu s mluvčím MZe Bílým vyprávějí pohádky, aby svým šéfům udrželi glanc.

Potřebovali bychom zase nějakého "Jana Husa"............

Malá rada pro majitele psů, co nechtějí čipovat :

Napište úředníkům, že jste otázku čipování projednali se svým psem a že pes nesouhlasí, takže litujete..........

6 0
možnosti
Foto

Není to celé jen příprava pro další typ "občanského průkazu" pro lidi?

0 0
možnosti
BE

to je zastaralá technologie stejně jako vypalování hudby na CD

moderní výkřik je krevní řečiště

0 0
možnosti
AJ

Navržený zákon je paskvil i proto, že dal povinnost čipovat až ve věku 3 měsíců, tedy v době, kdy je štěně z množírny již dávno u nového majitele. Přitom se nabízelo řešení, že pes nesmí být prodán bez registrovaného čipu. Tak je tomu u psů s průkazem původu, každé štěně je v 7 týdnech naočkované, očipované a registrované.

9 0
možnosti
MM

Nečetl jsem celé, třeba je to tam vysvětleno...

Jak pejskař obchází zákon, když ho normálně porušuje/nedodržuje? Mám za to, že zákon obcházím tak, že formálně něco splním způsobem, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Tím vůbec nekomentuji ten zákon jako takový.

A jestli někdo nechce a nebude psa čipovat a nebude mu pak platit očkování, tak teď nebude dělat ani to očkování...

4 0
možnosti
Foto

To jen autor netusi, co to slovo vlastne znamena.

0 0
možnosti
BE

už to tu někdo psal

registr krav - nový list-přejmenovat na registr psů

v exelu..

s nastavením pro zápis,sdílením,práva..10min???

3 0
možnosti
PH

Naprosto souhlasím s tím, že je to šlendrián nejhrubšího kalibru, co tady zákonodárci předvedli.

Na druhou stranu mám pocit, že důvodem nesouhlasu a odmítání majitelů psů z velké části je samotný fakt, že něco je potřeba do nějakého data udělat, nedejbože zaplatit! To je český folklor, všechno dělat na poslední chvíli nebo spíš po ní a pak taky dělat, že já nic nemusím, ono se na to nepřijde atd.

Tímto se omlouvám všem slušným a zásadovým:-)

0 3
možnosti