Diskuze

Nacista, který se postavil K. H. Frankovi. Paul Feddersen chránil nevinné Čechy

Nacistický kriminalista Paul Feddersen byl po válce zatčen. České úřady ho ale pustily. Nikdo proti němu nechtěl vypovídat. Naopak v jeho prospěch svědčili nejen čeští policisté.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Za pět let se tu dočteme, že většina nácků byli věru dobří lidé, a že kdyby v roce 1945 nepřijeli Rusáci do Berlína, vládl by v Evropě nacistický ráj na zemi. Pravda, stálo to trochu životů, ale když se kácí les...

1 28
možnosti
AS

A co takhle po 75 letechkonečně pochopit, že kolektivní vina je k ničemu?

9 1
možnosti
PH

Mně vždy fascinuje věta 'další osudy nejsou známy'

3 0
možnosti
PHH

Taky by mě zajímalo, jestli po válce jako kriminalista pokračoval. Evidentně byl schopný a nestranný. To členství v NSDAP je asi tak něco, jak členství v KSČ. Tam byl za bolševika taky kdekdo. Cti to tratí, ale na schopnostech neubere.

7 0
možnosti
Foto

Feddersen byl zkrátka příklad pruského státního úředníka. Jistě by býval udělal zářivou kariéru, kdyby vyhověl přání vysoce postavených politiků.

V systému nacionálního systému ovšem jenom vadil- podobně na tom byli za komunismu i mnozí čeští úředníci. Feddersena nechali nacionální socialisté na jeho místě jenom proto, že byl vynikajícím kriminalistou. Nemohli ho nahradit neschopným partajgenossem, stejně jako nemohli vyhodit staré lékaře. Ohrozili by tím sebe.

Represálie proti civilnímu obyvatelstvu přinesly socialistům značné ztráty ve válečné výrobě. Takže paradoxně, i Heydrich zvýšil potravinové příděly, aby ten úbytek snížil.

9 0
možnosti
JV

Ludry komunistické byly a jsou Rv

2 0
možnosti

I12v37o 45Č81á12n

17. 5. 2020 17:18

A ještě nějakou dobu určitě budou...Rv

0 0
možnosti
PH

P71e98t71r 61H70a67l96í86k

16. 5. 2020 7:50

Takže další pomnik

0 10
možnosti
Foto

Díky za článek.R^

33 0
možnosti