Diskuze

Zrušení roušek byla chyba, připustil Zaorálek. Chce obnovit krizový štáb

Zrušení srpnového nařízení o opětovném nošení roušek byla chyba. V pořadu Partie televize Prima to přiznal ministr kultury Lubomír Zaorálek. Sociální demokracie podle něj bude v pondělí na vládě prosazovat obnovení krizového štábu. Vládu však hájí – neselhala, klíčové jsou nízké počty nakažených.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě větší chybou je záměna ČR s pofiderním "Českem".

0 0
možnosti
PK

P89e11t32r 66K39r94e87j69c75i

14. 9. 2020 11:24

No jo no. ČSSD by chtěla opět krizový štáb. Všichni jsme se mohli přesvědčit, jak Hamáček ožil, když mohl rozhazovat miliardy. V červenym svetru, samozřejmě. Zaorálku zalez a už prosím nevylejzej!!! Ty neschopnej, politickej šašku.RvRv

0 0
možnosti

Tady to začlo opět růst po zavedení roušek

2 0
možnosti
OL

Fakt si někdo myslí, že bysme na tom byli dramaticky lépe, kdybychom ty roušky ponechali? V Rakousku to měli celé léto a jsou na tom skoro stejně... Mají 10 na 100 tisíc, my máme 12...

4 2
možnosti
ZZ

Nemáte pravdu!

My máme oblasti - jako Praha, kde je 150 ob. nakažených / na 100 tis obyvatel.

:-):-):-)

0 0
možnosti
HS

Byl jsem ted 14 dní na kanárech a teprve po příjezdu do Prahy jsem se začal bát, že se někde nakazím. Zatímco tam se nosí roušky (sice zbytečně) úplně všude a to i na místech kde kolem vás nikdo není na vzdálenost 10 metrů, dezinfekční gely povinně u vstupu do každého vnitřního prostoru - a hlídá to tam i sekuriťák, bez toho prostě nejdeš dál, tak tady se na sebe zase lidi nebojí prskat, ve frontě u pokladny rozestup max 10 centrimetrů, dezinfekční gely skoro nikde. Je to o mentalitě asi... Jsou to dva extrémy, stačilo by si vzít to nejlepší z obojího a budou zas lepší čísla.

4 2
možnosti
OD

Kdyby se v příjmení v titulku rozdělilo "za ora....", byl by to úplatek.

1 1
možnosti
SP

To už jsou zavřené školy?

3 0
možnosti
JS

Nabízím jiný pohled, než jaký mají na případ přetížení zdravotníci: opravdu není možné zařídit to tak, aby testy byly k mání rychle a pro každého? A co víc: dokonce zadarmo, rozumějte na pojišťovnu? Pokud chce premiér Babiš, jak říká, ochránit nejvíce zranitelné, tedy seniory, měl by jim sebrat miliardy utrácené za slevy na jízdném a za ušetřené peníze zaplatit koronavirové testy. Všem, protože tím ochrání nejvíc ohrožené.

Bez dostatku testů to bude na podzim opravdu velká říjnová revoluce. A ani nemusí střílet Aurora.

1 5
možnosti
JP

Platit to má stát nebo pojišťovny ???

0 0
možnosti
JS

Pro se za testy v ČR platí nehorázné 1756.- Kč ?

V Německu i Rakousku jsou testy zdarma !!!!

0 2
možnosti
GK

V Nemecku jsou zdarma kdyz se vratite ze zahranicni dovolene a kdyz vam napise zadanku na test lekar. Jinak platite.

6 0
možnosti
PP

> Podle počtu potvrzených případů za 14 dní na 100 000 obyvatel je totiž ČR třetí nejzasaženější EU, horší situace je jen ve Španělsku a Francii. „Je to takové tvrzení. Jak se to měří? V Česku je důležité to, že máme dobrý zdravotnický systém,“ míní Zaorálek.

Jinými slovy, zdravotní systém ve Francii a Španělsku nestojí za nic, zatímco u nás je úplně super.

> Řekl, že si myslí, že hygiena přes léto zaspala, nemocnice však stále mají kapacity.

Pokud nemocný potřebuje hospitalizaci tak za 10 dní a potenciálně i týdny a nárůst se zdvojnásobuje každých 10 dní, tak bych možná navrhoval katastrofické scénáře řešit s třítydenním předstihem a nevycházet z toho, co je teď.

0 0
možnosti
OM

A protože jsme neměli celé léto léčivé slintáky děti, tak nám bude na podzim chybêt imunita....

3 2
možnosti