Jiří Paroubek

Jiří Paroubek - Premiér a volební lídr ČSSD Jiří Paroubek při projevu na zasedání vedení strany. (24. září 2005) | foto: David Neff, MF DNES

Paroubek bude volebním lídrem Ústeckého kraje

  • 256
Krajská konference ČSSD potvrdila, že volebním lídrem v Ústeckém kraji bude podle očekávání Jiří Paroubek. Kandidátní listinu podpořilo 89 delegátů ze 111.

Volební dvojkou v kraji bude současný předseda sněmovního výboru pro zdravotnictví Jaroslav Krákora. Na třetím místě skončil poslanec Vlastimil Aubrecht a za ním poslanec Robert Kopecký.

Ze 111 hlasujících se přiklonilo k této kandidátce 89. Část delegátů, včetně asi nejznámějšího severočeského sociálního demokrata Jaroslava Foldyny, pro kandidátku nehlasovala.

Rozhodli se tak proto, že právě Foldyna a Robert Kopecký byli zařazeni až na nevolitelná místa (Foldyna na sedmé, Kopecký na osmé).

Paroubek novinářům před volbou řekl, že úspěchem pro ČSSD v Ústeckém kraji bude, pokud porazí ODS.

Sociální demokraté volili také krajského předsedu. Stal se jím znovu Petr Benda.

V minulých sněmovních volbách ČSSD v Ústeckém kraji vyhrála a získala pět poslaneckých míst. Kandidátku vedl Josef Hojdar, kterého nyní strana vyloučila ze svých řad. Benda řekl, že by se mu líbilo, pokud by ČSSD obsadila osm křesel.

Odpoledne premiér prohlásil, že snížit vysokou nezaměstnanost v Ústeckém kraji mohou investiční pobídky, lepší dopravní spojení s ostatními částmi země a s Německem a přísun peněz ze strukturálních fondů Evropské unie.

"Budu se snažit o to, aby průmyslové zóny, které jsou zde připraveny, byly využity," řekl Paroubek na krajské konferenci ČSSD v Teplicích.

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video