Sprejeři u graffiti (ilustrační foto)

Sprejeři u graffiti (ilustrační foto) | foto: TVD - Bohumil Kračmar

Ostravský sprejer řádil na 36 místech

  • 12
Policie v Ostravě-Porubě dopadla sprejera rekordmana. Prokázala jednadvacetiletému mladíkovi, že od roku 2003 nastříkal obrázky a nápisy na 36 místech a způsobil tak škodu nejméně za 100.000 korun.

Za ojedinělý označuje případ ředitel ostravské policii Luděk Naivert. Za svou kariéru nepamatuje, že by jednomu sprejerovi prokázali tolik skutků. "Tyto zločiny se
totiž špatně objasňují," vysvětluje. Policisté nyní zjišťují, nemá-li mladík na svědomí i další graffiti a jestli nemá kumpána. 

"Stříkal na fasády domů, dodávkové automobily, ploty či zastávky městské hromadné
dopravy," vypočítává kriminalista Zbyněk Tunkrát. Mladík pochází z řádné rodiny, vystudoval střední školu a nyní pracuje jako dělník. Pokud se dostane před soud, může za své činy dostat peněžitý trest nebo jít až na jeden rok do vězení.

Dopadený sprejer byl už jednou za svou činnost potrestán. Byl přistižen, jak ničí tramvajovou zastávku v Ostravě-Porubě. Radnice jej tenkrát potrestala tak, že se musel rok o zastávku starat. Pokud ji posprejoval některý z jeho kolegů, musel sám jeho dílo odstranit.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video