Diskuze

Koupit školu mě napadlo v obchodě se spodním prádlem, říká Ondřej Kania

Nemá univerzitní tituly, podnikání ve školství vymyslel na páté avenue a úspěch si tvrdě odpracoval. „Kdybych vystudoval školy, nikdy bych takovou ‚hloupost‘ neudělal. Vůbec jsem nevěděl, co všechno se může stát a tak jsem se ničeho nebál. A vyšlo to," říká o budování sítě škol Ondřej Kania, kterému Andrej Babiš nabízel post ministra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Já se obávám, že ti učitelé remcají proto, že jsou nejvíc ve styku s rodiči a uvědomují si tu obrovskou zodpovědnost, kterou mají. Za prvé: vůči osnovám - aby, když už tedy učí ve škole, kde se učit rozhodli, splnili ten plán, který je braný jako potřebné pemzum znalostí. Za druhé: vůči sobě - aby pro ně předávání znalostí dětem mělo smysl. Za třetí: vůči rodičům - kteří jim neustále stojí za zády a vysvětlují, jak by to měli dělat líp a co zrovna to jejich dítě potřebuje. A za čtvrté, což je nejdůležitější: vůči dětem - aby jim předali co nejvíc a co nejlepší formou. A když za nimi přijde někdo, kdo jim tvrdí, že to mají dělat úplně jinak, protože on teď byl v cizině, kde to jinak dělají...pokud v té cizině "nestál za katedrou", tedy vyloženě si tou výukou neprošel, a neudělal totéž i tady, aby to mohl porovnat, a teprve poté říct, jak jinak to dělat...nedivím se, že jsou nedůvěřiví. Pro porovnání doporučuji knížku Jany Bradley: A co já s tím? Autorka 20 let pracovala ve speciálním školství v USA, její dcery tam absolvovaly běžné školy, teď se vrátila sem a vyzkoušela si tu samou pozici tady, aby mohla srovnávat. A popisuje tuto zkušenost. Což při čtení člověku předá neskutečně mnoho poznatků.

0 0
možnosti

Koupit gymnázium musí být hrozně nákladné. Kde jste na to v jednadvaceti letech vzal peníze?

Cenu vám říct nemůžu, ale musíte si uvědomit, že nekupujete budovu, jen licenci. Kupujete učitele, studenty a školu, která je před bankrotem. Takže to vůbec drahé nebylo. Drahé bylo do toho ty následující roky peníze cpát.

byl by to vcelku zdatný Babišův nominant, taky odpovídá na něco úplně jiného, než je tázán ;-D

1 1
možnosti
JD

Ten člověk je takový docela mediálně schopný zloděj.

0 1
možnosti
OP

Alternativní školy beru, ale toto, co odprezentoval pan Kania, je humus

0 0
možnosti
FM

Ucil jsem v US na NYU takze jsem byl velmi casto ve styku se studenty, kteri absolvovali ruzne stredni skoly v USA (high school). Na zaklade mych drivejsich zkusenost z CR jsem velmi lehce poznal co v kazdem je. V nekterych pripadech to bylo dost otresne zjisteni nekteri byli dobri. Od neznalosti scitat zlomky az po neschopnost prevadet jednotky mezi sebou. Nikdy mne vsak nenapadlo kdyz jsem sel po 5th Avenue ze bych mohl zalozit stredni skolu. Tu patou avenui jmenoval aby to vypadalo svetacky a on nemel co delat protoze tam nebylo wi-fi a bez mobilu nemuze existovat. P.Kania je opravdu hochstapler !

3 0
možnosti
MH

No vidíte, vás to nenapadlo na 5th, ani na jiné avenue. Jeho ano. On je úspěšný a bohatý v 26 letech...

0 0
možnosti
JT

Vážení,

milejší by mi bylo, kdyby úspěšně provozoval třístupňové technické vzdělávání: účňák, průmyslovka, polytechnika. [>-]

0 1
možnosti

V článku jasně popsal, proč to dělat nemůže. Co z toho chcete rozporovat?

1 2
možnosti
TT

Asi jsem pěkný prasák, když mě hned napadlo, jaká motivace, proč založit školu, se dostaví v obchodu s dámským spodním prádlem... :-)

1 1
možnosti
PK

P40a38v64e41l 47K31r34a93l

6. 1. 2019 22:39

Taky jsem kdysi uvažoval o střední soukromé škole. Jsem rád, že jsem to nakonec neudělal, byl jsem přijat na státní, která sice nenabízela tablety a notebooky a klidný průchod studiem, ale za to jsem na ní dost naučil a byla to skvělá příprava na další stupeň VŠ...

6 0
možnosti

Vidíte, moje švagrová na soukromé střední studovala a nemohla si to vynachválit, přijímačkami na VŠ pak projela jak horký nůž máslem. Ona ji totiž ta soukromá sedla, nutit do učení fakt nepotřebovala.

0 0
možnosti
Foto

Ma plus za to, ze si uvedomuje, ze na nabidnutou funkci momentalne nema.

2 0
možnosti
TT

A který zaměstnanec Anofertu má? 8-o

1 0
možnosti
NP

Představte si, že bychom náš školní systém začali chválit. Místo soustředění se na negativa bychom se stejnou vervou soustředili na pozitiva. To by najednou bylo všecko jinak. Osobně mi lidé typu pana Kanii připomínají jedince, kteří přesvědčují ty, kteří chtějí vyjít z Malé Úpy na Sněžku, že ten nejlepší, nejmodernější a nejvíc in způsob je segway. Že se to používá na západě a my jsme sto let za opicemi. To, že na segwayi se dostanete pouze na Jelenku a dál už ne, je nepodstatná maličkost. Hlavní je jít s dobou! Sama učím na vysoké škole. Podstatou je vždy vědět, co vlastně chci studenty naučit. Rozsah učiva. Následuje způsob výuky, a tady se dá experimentovat, protože jde skutečně jen o to, najít nejefektivnější formu. Plus způsob, jak to procvičovat a zkoušet. Ale diskuze by vždy měla začínat tím, co chceme, aby studenti ve výsledku uměli. A tyto informace většinou lidé typu pana Kanii obcházejí obloukem. A taky je standard, že tento druh lidí bývá humanitně zaměřen . . .

12 1
možnosti
SN

Konečně! Ano, přesně tak by to mělo být!

0 0
možnosti