Diskuze

Benešovy dekrety jsou právně vyhaslé, ujišťoval Schwarzenberg

Současná kampaň je střetem systému Václava Havla a Václava Klause, řekl Karel Schwarzenberg v on-line rozhovoru na iDNES.cz. "Jde o souboj pravdy a lásky se lží a nenávistí," domnívá se první z finalistů boje o Hrad. Čtenářům odpověděl i na to, jak je to s jeho postojem k Benešovým dekretům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M36i46l50a38n 60K22e27s49l

20. 1. 2013 14:20

Nemám právnické vzdělání,ale pochopím,že nějaký zákon platí či neplatí,ale co je právně vyhaslé.Je to oficielní termín?"Právně vyhaslé" krásně zní,ale zákon zřejmě dále platí nebo snad ne.To vyhaslé znamená,že se již nepoužívá?K čemu taky-nikoho nechceme odsunout.Důležité je,že platí dál.

3 0
možnosti

no, neplati, dnes treba dekrety odporuji nasi ustave, takze ano, neplati, a je jedno, jestli se napise neplati nebo ze jsou pravne neucinne, je to to samy, nelze je k nicemu pouzit :-)

0 2
možnosti

p.Klaus--každý prostředek  je dobrý i když  není pravdiví ,musí se použít aby podpořil svého přítele ,nikdo nám nebude kazit naše plány !!8-o;-O

0 1
možnosti

Také tvrdím, spolu s panem Posseltem, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé minimálně 20 let. Budu rád pokud na prezidentský stolec dosedne konečně někdo, kdo prosadí náhrady za neoprávněný odsun našich soukmenovců. Příjde den, kdy se tento národ bude divit. Volte pana Schwarzenbergera, ať naše hnutí dojde k spravedlivým náhradám za minulé křivdy. EU

3 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti

velmi závažné usvědčuje to Zemana i Klause s neskutečného pokrytectví a lhaní !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 1
možnosti

J64a19n 81F51o36i29t

20. 1. 2013 8:48

Zeman mi připomíná Paroubka - taky snědl všechnu moudrost a oba byly v ČSSD !! protože Paroubka nesnáším! Volím Karla!!!!;-)

3 2
možnosti

Protože nesnáším knížata a muže, který restartoval Kalouska budu volit Miloše.

3 3
možnosti

celkově je ovšem zbytečné Benešovy dekrety přeceňovat, slouží hlavně k odvedení pozornosti od válečných reparací, které jsou ovšem řádově úplně jinde ..  Proto je teď nutné mít na českém Hradě prezidenta, který se postará o to, aby se reparace vyplácely nejlépe opačně, například za zabití Heydricha ... a jak tak sleduji diskusi, moc práce mu to nedá ..

4 0
možnosti
Foto

Pan Karel mi připomíná noho hodného pana krále z pohádky....slibuji co jsem sliboval, odvolávám, co jsem odvolal.

7 2
možnosti
Foto

J87a79n 26B48r11a88u72n

20. 1. 2013 4:43

Benešovy dekrety jsou trnem v oku všem frickům.[>-]

6 0
možnosti

KS není žádný lhář, žádný ochotník, je to rovný chlap, žádné podpásovky, proto ho volím !!!!!!.

Zeman tady už svou šanci měl, s VK tady plno let určovali jak to bude a víme všichni kam to vedlo a kde jsme. Je štěstí, že hlavně mladí jsou pro KS a vůbec mě nepřekvapuje , že komunisté volíZemana.

9 9
možnosti
Foto

Co to má společného s tím že popírá platnost Benešových dekretů?

1 1
možnosti

http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/33029

11. dubna  2002 v 17:59  

Dekrety prezidenta Beneše patří minulosti - potvrdil to komisař pro rozšíření Evropské unie Günter Verheugen. Ve společném prohlášení s premiérem Zemanem řekl, že poválečné prezidentské dekrety o zbavení občanství a majetku sudetských Němců už v současnosti nemají právní účinky.

6 4
možnosti