Ohrožují nás islamismus a globalismus, řekla Le Penová. Podpořila Okamuru

  • 1141
Šéf SPD Tomio Okamura na start kampaně svého hnutí pro volby do Evropského parlamentu přilákal přední evropské nacionalistické politiky - předsedkyni francouzského Národního sdružení Marine Le Penovou i předsedu nizozemské Strany pro Svobodu Geerta Wilderse. „Ohrožují nás islamismus a globalismus. My, národní strany, jsme jediní, kteří to mohou zastavit,“ řekla Le Penová.

Evropa podle Le Penové nemůže být založena na ideologii, která je nám vnucena. Ocenila hnutí SPD Tomia Okamury jako statečné.

„Musíme se snažit obnovit suverenitu národních států. Evropská unie je nedemokratická. Je to příšera, která udupává naši národní identitu. Musíme bojovat, abychom nepodlehli Bruselu,“ řekl Wilders.

Nemám problém s muslimy, ale s islamisty, řekl Wilders

„Už odzvonilo politice otevřených hranic. Atentátníci mohli přijít do Evropy jako atentátníci,“ prohlásil Wilders. Řekl, že na Srí Lance zahynuly více než tři stovky lidí, kteří udělali jen to, že šli v neděli do kostela. Zdůraznil, že nemá problém s muslimy, ale s islamisty. Podpořil odchod z Evropské unie. Ale po problémech Velké Británie to podle Wilderse není realistické.

„Není samozřejmé, že máme národní státy,“ uvedl Okamura. „Máme jedinečnou šanci vrátit našim národům suverenitu,“ burcoval lídr SPD. Připomněl, že jeho hnutí prosazuje referendum o odchodu Česka z Evropské unie, ale řekl, že se toho elity v Česku bojí, protože dobře vědí, jak by ve skeptiky naladěné České republice takové referendum dopadlo. „Jsme proevropští, ale ne probruselští,“ řekl Okamura. Připomněl, že jeho strana chce zákaz islámské ideologie v Česku.

Jeho hnutí odpoledne v horní části Václavského náměstí pořádá demonstraci, jejímž tématem je podle SPD říct celé Evropě: Ne diktátu Evropské unie, její imigrační politice a islamizaci.

Na demonstraci vystoupí Le Penová, Wilders a vedle Okamury i volební lídr SPD Ivan David. „Chceme žít v Evropě, ale bez současné politiky multikulturalismu a likvidace národních států prosazovanou elitáři EU Junckerem, Tuskem, Macronem a Merkelovou,“ napsalo do svého usnesení předsednictvo Okamurova hnutí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video