Diskuze

Chraňme jen seniory a nechme národ žít, opírá se Okamura o analýzu lékaře

Předseda SPD Tomio Okamura tento týden v parlamentu prohlásil, že je nutné zaměřit se na ochranu zranitelných skupin. Podle něj mezi rizikové skupiny patří asi 17 procent obyvatel Česka. „Zbývajících 83 procent ohroženo není,“ dodal s tím, že by je stát měl „nechat žít a pracovat“. SPD se v argumentaci opírá o návrh epidemiologa Jiřího Berana.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P31e29t33r 75P50r89o41k35o81p

14. 12. 2020 5:40

Myslim, ze pojem sobectvi vyjadruje vztah ke druhym, niloliv sama k sobe. Takze pokud budete mit cukrovku, jak pisete, nebudete o nic vice nakazlivejsi nez nakazeny bez cukrovky. Pouze a jenom vy budete mit pravdepodobne horsi prubeh nemoci.

0 1
možnosti

Chránit ohrožené covidem, to nejsou pouze senioři, lze jenom tak, že budeme přijímat rozumná opatření, která budou potom důsledně dodržovat všichni. Důležitá je samozřejmě i ekonomika a důležité vůbec nejsou zábavičky a popíjení některých!!

2 7
možnosti

Každé zlo vždycky něčím začíná. Většinou jako bohulibý skutek. Proto musíme být furt ve střehu před takovýmito nápady a hlavně těmi, kteří je navrhují !

2 5
možnosti

Jen mi nějak uniklo jak si p.Okamura představuje větší ochranu seniorů testování a trasovámí není přece léčba to je jenom izolace zrovna tak nošení roušek mám i pod tím si představit,že policajti budou nejdřív kontrolovat věk?A zakázat vstup do hospody?Nebo zakázat prarodičům aby hlídali vnoučata když je zavřená škola,atd atd.Pokud vím tak p.Okamura vyrostl po sirotčincích a tak nemá žádné vazby na svoji rodinu.Ale není to nic nového nakonec už s podobným řešením přišel i Hitler mimochodem spojenec a učitel japonského císařství.

1 9
možnosti

On detaily a praktické provedení neřeší. Využivá toho, že lidé už jsou unavení z opatření, nabízí řešení, které je cílené na omezení jen určité části obyvatel a to mu stačí....

0 3
možnosti
Foto

A ma pravdu. Doba trpelivosti a solidarity, kdy se obetovalo vse ve prospech jinych zacina koncit. Casu na pripravu a vybudovani ochrany bylo vice nez dost. A muzou se starsi a slabi zvencnout. Lidska psyche se neda obejit a zmenit, tak jako se neda zmenit chovani viru. Jakmile zacnou opatreni trvale nicit zazite stereotypy a zvyky, zacne konflikt. Uz jde o majetky a budoucnost, nejen o kratkodobe omezeni. Jen je smutne, ze s pravdou prijde zrovna Okamura.

14 6
možnosti

Jestli jste si nevšiml, tak s pravdou přichází mnohem častěji jak jiní politici.

2 1
možnosti
Foto

J48a44n 98B56r71a46u17n

12. 12. 2020 0:11

Tak to je průser Okamůro. Našemu hospodskýmu je 72 let.

2 1
možnosti

Dost mě tady nadzvedávají ty debaty typu - zemřel na Covid, nebo zemřel s Covidem.

Jako kdyby se rozlišovalo, zda někdo zemře dřív na zástavu srdce, anebo zástavu dechu.

Jediná důležitá věc je ta, že bez Covidu by tihle lidé žili nadále, ale Covid je skolil, protože nikdo neumírá pouze na Covid, protože ten si vždy najde někde ve zdraví skulinku, kterou napadne.

A tyhle kecy Okamury, co se tady zbytečně opírá o seniory, ač velmi dobře ví, že kromě seniorů je třetina národa buď obézní, či má cukrovku, srdeční choroby, cévní choroby, rakovinu anebo probíhá u nich léčení chemoterapií, co je někdy horší než nemoc samotná, u dětí leukemie atd. a ti všichni by se prý měli účastnit domácího vězení.

Nic k tomu, že se to nikde na světě nedělalo, neb všichni vědí, že to je neuskutečnitelná, populistická blbost.

4 17
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 5
možnosti

Tak je to okot, ale tohle je konečně něco rozumné za posledních x měsíců

12 1
možnosti

A hlavně vám to otevře přístup do hospody, což jak se zdá je pro mnoho lidí známkou - žití.

3 7
možnosti
Foto

J68á64n 39J84a65c94k70o

11. 12. 2020 22:07

Bud se ten navrh podaří akceptovat nebo zjistíme jak velké mají drápy v ČR farma firmy.

3 4
možnosti

Drápy má bohužel Okamurův meč a jeho populismus, pohádkář Baran by nestál za řeč, kdyby se ho neujal lhář. Doktor Mengele mu musí závidět.

0 1
možnosti

Pana Okamuru nemusim, ale ted menim nazor a skanduji: ,, Okamura na hrad! "

6 7
možnosti

P16a21v97e73l 95K80r28ů77t75a

11. 12. 2020 22:27

To je pěkně šibeniční humor.

5 2
možnosti