ODS v Kladně se shodla na primátorovi

  • 3
Kladenská sekce ODS se shodla, že primátorem bude Dan Jiránek. Straníci k závěru dospěli na zvláštní schůzi pod dohledem členů grémia: Vlastimila Tlustého, Petra Bendla a Miroslavy Němcové. Znesvářené sekce kladenské ODS si prý vyříkaly všechny dosavadní neshody.

Kladenská ODS diskutovala přes tři hodiny. Nakonec dospěla ke společného závěru.

Radnice svolá mimořádné jednání zastupitelstva a zvolí Dana Jiránka primátorem Kladna. Dosud působil ve funkci prvního náměstka.

"Není to dohoda písemná, ale ústní. Přesto věřím, že ji všichni dodrží," řekl ČTK středočeský hejtman a místopředseda ODS Petr Bendl, který byl schůzi přítomen.

Bouřlivé emoce znesvářené kladenské ODS mírnili členové grémia, kromě Bendla přihlíželi také poslanci Vlastimil Tlustý a Miroslava Němcová.

Dan Jiránek už se jednou o post primátora ucházel, na jednání zastupitelstva ale nedorazili představitelé "vzbouřené" části ODS a náměstek tak nemohl být zvolen.

"Měli jsme výhrady nejen k volbě primátora, ale dnes jsme si vše vyříkali," uvedl po skončení schůze vůdce opoziční skupiny ODS Miroslav Bernášek.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video