Diskuze

ODS chce nepovolený odposlech trestat vězením

Český právní řád bude možná bohatší o nový trestný čin - "neoprávněný odposlech". Dopustí se ho každý člověk, který bude poslouchat jiného bez povolení. Pachateli bude hrozit až pět let vězení. Dnes mohou v Česku legálně odposlouchávat jen policisté, a to se souhlasem soudce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kodox

26. 1. 2005 20:20
Že se ODS bojí se nelze divit))))
A jeste, kdyby se to povolovalo jako důkaz u soudu-tak by ODS najednou neměla nikoho, koho delegovat do voleb 2006.
Takže chápu jejich touhu to rychle dát do zákona-s nenavyšováním vlastních platů tak nespěchali.
0 0
možnosti

kodox

26. 1. 2005 19:59
Ze se ODS boji se nelze divit)))
A jeste, kdyby se to povolovalo jako důkaz u soudu-tak by ODS najednou neměla nikoho, koho delegovat do voleb 2006.
Takže chápu jejich touhu to rychle dát do zákona-s nenavyšováním vlastních platů tak nespěchali.
0 0
možnosti

Yuso

24. 1. 2005 12:28
Odposlech policistou by mě tolik nevadil. Lidem z ODS jaksi ano.
Vadilo by mě voyerismus paparaziů bulváru např. Blesku nebo Superu (Klaus mu byl za kmotra). Hrabat se v odpacích, co na koho najít. Pak ho vláčet v novinách nebo na Nově. Tohle by měli trestat. Co slyší jeden policista mi je dost jedno. Co čte půl národa - to je nějvětší možný útok na soukromí, větší si nelze představit. ODS bulvár nevadí, zvlášť když je spřízněný. Super byl jejich předvolební tak, pak musel do likvidace kvůli prodělečnosti. Hlavně špinit Havla a další politické oponenty. Jestli chtějí chránit soukromí, ať zakážou určité praktiky bulváru, tu jejich vlezlost. To bych trestal
0 0
možnosti

breberaksuper

24. 1. 2005 8:21
a to unás ještě není
že když je něco nepovoleno je za to vězení
0 0
možnosti

notebook

26. 1. 2005 11:16
Re: a to unás ještě není
Ne, to je princip demokracie. Aby za neco bylo vezeni, musi to byt ZAKAZANO ZAKONEM. Default je povoleno. System, kde default je zakazano a bez povoleni nic nesmis, se jmenuje diktatura.
Pokud se tyka odposlechu, nechapu, na co chce nekdo dalsi novy pragraf, protoze porusovani telekomunikacniho tajemstvi (tedy nedovoleny odposlech) uz davno v zakonech je. Vcetne tvrdsi sazby pro lidi "od fochu" - kdo ma z titulu zamestnani pristup "k dratum", kam patri operatori i dalsi opravnene subjekty. Jen aplikovat, pokud se to prokaze. Jen pozor: Trestne neni, ze neco uslysis, to se stat muze i omylem, ale ze si to nenechas pro sebe. Tak zni zakon, receno velmi volne.
0 0
možnosti

We_are_the_greatest

24. 1. 2005 8:05
ODS je vinna :)))
ODS at jde do curovin jednou provzdy. Pokud jde o odposlech, jde o vazne zlocince. Temi ODSaci a vedomi pravicaci ostatne jsou. (Nevedomi pravicaci josu pak duverivi lide oklamani stranou ODS. Tot taktika ODS, oklamat neznale a tim padem ziskat sami pro sebe)
0 0
možnosti

kontrola

24. 1. 2005 7:08
Co socan to zlodej
Causa pro specialni policejni tym MLYN: Zaplatila predsedovi Ceske vlady JUDr.Stanislavu Grossovi jeho byt podvodna "JUDr."Zuzana Iblová, sestra prave ruky Stanislava Grosse JUDr.Petra Ibla, odsouzena na Slovensku na 12 let jako vysoce kvalifikovane rizeny "bily kun" za miliardove podvody, pricemz se tyto penize do dnesniho dne nikde nenasly?????
0 0
možnosti

We_are_the_greatest

24. 1. 2005 8:08
Re: Co socan to zlodej
Pokud jde o socany, pak prave ODS je stranou socanu. (skrytou stranou socanu). Nikdy zde v CR nebylo tolik socialnich pripadu, jako by bylo kdyby vladla ODS. Takze ty magore DRZ HUBU. Nez ti ji nekdo nakope.
0 0
možnosti

abysser

23. 1. 2005 22:22
hmm...
Uz dva mesice mi pratele rikaji, ze kdyz mi volaji, tak strasne do sluchatka funim... Ale ja opravdu nefunim! Opravdu ne!
0 0
možnosti

celtic

23. 1. 2005 21:53
Strach...
čeho se všichni bojíte  Proč máte strach  Jednou z EU, pak zase z Němců, jindy zase z církví nebo ztráty suverenity....Máte to blbý mít ze všeho strach  Uvolněte se trochu
0 0
možnosti

fredy

23. 1. 2005 22:37
Re: Strach...
Také to posíláte na erotické servery? Kam se podívám, tam to svítí samými otazníky. Vy jste vnitřně asi dost rozpolcená osobnost. Nemáte to jednoduché. Ale hlavně, že vás to vzrušuje a jiných dáte fyzicky pokoj.
0 0
možnosti

celtic

23. 1. 2005 21:44
mafie...
má strach z odposlechů, ale to je normální, ti mají strach na celém světě
0 0
možnosti

nyhof

24. 1. 2005 3:37
Re: mafie...
Jasně. O tom to je !
0 0
možnosti

juton

23. 1. 2005 21:43
Nu, proč ne.
, Na to, že to je z dílny Langera to není až tak špatné. Dnes odposlouchávají i různé soukromé agentury, které na to právo v žádném případě nemají. A tady hrozí mnohem větší nebezpečí úniku soukromých údajů, než od policie. Jen ta možnost vyžádat si spisy od soudců, to se mně nějak nezdá.
0 0
možnosti

wildge

23. 1. 2005 22:08
Re: Nu, proč ne.
Jenze tyhle odposlechy jsou pochopitelne postizitelne uz ted. Ten Langeruv blabol nic neresi.
0 0
možnosti

Termíny

Finance

Vláda

Témata

Válka na Ukrajině

Olympijské hry

Nepřehlédněte