Diskuze

Názory na covid dělí Česko. Podle půlky lidí je to běžná chřipka, ukázal průzkum

Británie, Rakousko, Singapur. To jsou státy, které se rozhodly, že budou ke covidu přistupovat jako ke chřipce. Tedy zmírní opatření, a když bude někde nákaza stoupat, budou už opatření přesně cílená, nikoliv plošná. Češi jsou podle exkluzivního průzkumu agentury STEM/MARK pro MF DNES v této otázce rozdělení. Celkem 48 procent lidí by covid bralo jako chřipku, ale 52 procent to odmítá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

v Británii není očkováno 30 % lidí, u nás 45 % lidí. To už tak dramaticky nezní, že?

a na rozdíl od Británie máme mnohem více lidí, co to prodělali. takže...

0 0
možnosti
JK

Běžná chřipka to asi není - pod přirovnání k chřipce bych se nepodepsal, ale nemyslím, že by si s tím kolektiv lidí, společnost neporadil(a) bez vnějšího zásahu např očkování.

0 0
možnosti
JK

Děti nechte být. Neočkovat. Ať si tím eventuálně projdou! Vytvoří si protilátky sami a budou tím odolnější a schopnější reagovat na nové mutace na podobné pandemie. Rizikové skupiny - 60+ ok, proočkovat dle jejich přání třeba na 100%. Pokud se časem ukáže, že očkování má na něco negativní vliv, u skupiny 60+ to nebude mít žádný významně negativní dopad. Ale pokud k něčemu takovému dojde časem u současné skupiny např 12+, může to mít nedozírné následky. A naopak. Promořením skupiny 12+ bez očkování může mít do budoucna zásadní význam pro boj s mutacemi i případnou podobnou pandemií.

1 0
možnosti
EK

to by na ně bylo moc chytré

0 0
možnosti
JP

J22a89n 23P88o87l56a69c82e77k

22. 8. 2021 10:29

Názory sú názory, realita je realita... V Izraeli, ktorý ma zaočkovanú populáciu oveľa viac než u nás, či u vás, za posledný týždeň zomrelo na Covid 114 ľudí, predchádzajúci týždeň 165, pred 2 týždňami mali vážne chorých okolo 350, teraz 666, z toho kritickí pacienti 150 a na ventilátoroch ich majú 104 (pred 2 týždňami ich mali 10)... takže aj keď u nich zomrelo skoro 300 ľudí, aj tak im rastú počty ďalších pripojených na ventilátor každý deň! A to od začiatku tých vysokých nárastov nakazených neubehlo ani 3 týždne... U nás v októbri to bude ešte horšie, či to niekto bude brať ako chrípku, alebo nie! Covidu je to úplne putňa...

0 0
možnosti
VD

Já nějak nevím, kde vůbec někdo vidí nějakou epidemii. Počty pozitivních, nikoli nemocných! jsou na úrovni docela vzácných chorob.

3 3
možnosti
Foto

Loni o tomhle čase tomu bylo taky tak.

3 0
možnosti
AP

Co názor to odborník. Tohle nemá smysl čít. Všichni jsou blbí jen my jsme letadla

0 0
možnosti
MF

M75i46l63a51n 97F35l24o92r23a

13. 8. 2021 12:42

Ať je to co je to, pro nemocné mocné, je to slepice, snášející zlatá vejce... Všechno ostatní je komedie, mající za cíl , aby těch vajec byl stálý přísun. Neboť jak jinak si vysvětlit skokové navyšování vakcinace, snižování věku vakcinovaných,(ačkoliv mládež, dle odborníckých prohlášení rok starých, mají mladí dostatek obranných látek),a téměř agresivní televizní spoty o nezodpovědných odmítačích, participujících na imunitě očkovaných a ohrožujících rizikové skupiny, (které jsou údajně z velké části očkovány),a na závěr HOAX:neoblíbenější způsob vakcinace je přes umyvadlový filtr.

6 2
možnosti
PM

P52a41v23e96l 95M79a79š48e18k

13. 8. 2021 11:25

Když už konečně ti makeši pochopí, že honit se za 70ti% proočkovaností populace je naprostý nesmysl?

Takto jen zbytečně marní energii, vyhazují naše peníze a ohrožují následky očkování zmasírované mladé a dokonce děti nezodpovědných rodičů.

Ať se KONEČNĚ po roce a půl zaměří na ochranu rizikových, což v této fázi znamená snahu pročkovat co nejvíce lidí v populaci nad 65 let. (Samozřejmě jen ty, keří se pro to sami svobodně rozhodnou).

2 2
možnosti
EK

oni to dávno pochopili. data z největší pokusné skupiny na světě - Izraele - hovoří jasně. v zimě se nemocnice naplní očkovanými.

0 0
možnosti
MK

jediný reálný problém a riziko je těch 20% nenaočkovaných 70+. Flégra a jemu podobné je třeba vyzmizíkovat ze všech novin i webů :-)

8 2
možnosti
Foto

Vás taky. Plácáte nesmysly. :-)

2 2
možnosti
OU
RB

Akorát je blbý, že lidé, co to celý život studovali, šíří bludy podle toho, jak jim to nakázala vláda a výrobci vakcín a OOP.

10 4
možnosti