Óčko - hudební TV

Óčko - hudební TV

Óčko se vrátilo do analogové nabídky UPC

  • 2
Od dnešního poledne mohou zákazníci společnosti UPC opět sledovat TV Óčko v hlavní programové analogové nabídce Klasik, ze které od počátku roku 2008 v rámci digitalizace kabelové sítě UPC zmizelo.

"Nyní tedy mohou TV Óčko zákazníci UPC sledovat buď v rámci všech balíčků digitální kabelové televize, k jejímuž sledování je třeba tzv. DVB-C set-top box, nebo znovu i ve starší, ale stále ještě velmi oblíbené analogové kabelové síti," uvedl Ondřej Kašpárek, marketing manager hudební televize Óčko.

K původnímu stažení Óčka z analogové nabídky UPC došlo 1. ledna. Společnost tehdy svůj krok zdůvodnila tím, že ji k tomu donutila novelizace diginovely, která vstoupila v platnost. Zákon kabelovým operátorům nově ukládá, aby rozšířili takzvaný must carry program, tedy povinně šířené programy, i o nové digitální televize. Až do 31. prosince se tato povinnost vztahovala pouze na ČT, Novu a Primu.

Operátor zákazníkům sdělil, že pokud chtějí dál sledovat Óčko jeho prostřednictvím, je to možné jen v digitálním vysílání a na to potřebují zvláštní přijímač, který jim zapůjčí za devadesát korun měsíčně. To již tedy teď neplatí.

"Jsme rádi, že jednádí dopadla i přes malá počáteční nedorozumění úspěšně. Obě strany jsou spokojeny - my děláme dobrý produkt a UPC je významný šiřitel signálu. A nejdůležitější je, že spokojen bude hlavně divák," prohlásil generální ředitel TV Óčko Jiří Balvín.

TV Óčko je nesledovanější neterestrickou televizí. Podle posledního výzkumu Mediaprojekt ji týdně sleduje 615 000 diváků. Vysílá v rozvodech všech významnějších českých a slovenských kabelových operátorů, na satelitu Astra na pozici 23,5 stupně východně, v Praze a okolí vysílá též v pozemním digitálním terestrickém vysílání DVB-T, svůj signál šíří také prostřednictvím internetu a IPTV několika operátorů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video