Diskuze

O snížení platů učitelů budeme ještě jednat, slibuje premiér

Učitelé mají ještě naději, že na výplatních páskách nebudou mít v příštím roce zhruba o tisícovku méně. Premiér Jan Fischer chce ještě o snížení jejich mezd, které je součástí úspor na státních zaměstnancích, jednat se zástupci pedagogů a veřejné správy. Učitelům mají mzdy zhubnout o 4 procenta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

loreley

29. 9. 2009 15:07
budoucí učitel

...tak za tak málo penez u nás budou do pěti let učit jen ukrajinci...

0 0
možnosti

atul

27. 9. 2009 16:46
Všem snížit stejné procento

Vůbec není pravda, že by učitelé byli nejhůře ohodnoceni. Takový 40letý učitel má průměrný plat okolo 20.000. Není to nic závratného, ale pořád to musíme vidět ve vztahu k dalším vysokoškoslksy vzdělaným státním zaměstancům, kde jsou průměry daleko slabší!!! Těm se mají platy snížit o 4 procenta a učitelům ne? Nemám nic proti učitelům, ale pokud se budou platy ve státní sféře snižovat, tak VŠEM a ne že někdo bude zase výjimka.

0 0
možnosti

12345hanka

28. 9. 2009 8:16
Re: Všem snížit stejné procento

Nezáviď. Jdi si to zkusit.

0 0
možnosti

lama.zoo

27. 9. 2009 15:46
začněte u sebe

nemyslíte, že ty 4% procenta budou učitelům chybět podstatně více než soudcům? kteří jsou úplatní a nahrabou si mnohem víc, i při těch jejich kecech o nezávislosti...

0 0
možnosti

tonycze

27. 9. 2009 15:27
Vládo, styď se!!!

Každý druhý pedagog v ČR je neaprobovaný, nemá dostatečné vzdělání k tomu, aby vykonával svou profesi, ale vystudovaných učitelů je málo. Za 16500 hrubého i s příplatky to nikdo nebude dělat.

Ve třídách jsou 25 let staré židle a stoly, okna se nesmí otvírat, protože jsou prohnilá a už se několikrát stalo, že vypaly....

Státní maturity, to je takový podvod inisterstva, jak zvýšit počet maturantů za cenu radikálního snížení úrovně vzdělávání. Vidět to je třeba na výuce jazyků. Jak je možené, že absolvent SŠ se není schopen vůbec domluvit anglicky/německy, ačoliv má z tohoto jazyka maturitní zk.?

0 0
možnosti

loreley

29. 9. 2009 15:08
Re: Vládo, styď se!!!

to je pravda, mohu potvrdit ze svého statusu nadšeného studenta VŠ ...

0 0
možnosti

Egi90

27. 9. 2009 15:09
Učitelé

jsou jedni z nejhůře placených státních zaměstnanců. Na tom, že na jejich práci závisí budoucnost každého člověka, protože každý chodí do školy, tak platy jsou hodně podceněné. Být učitelem neobnáší pouze odučit si svých 6 hodin ve škole, ale také mnoho hodin domácí přípravy, vytváření testů, opravování písemek a svědomitá příprava na každou hodinu dalšího dne. Navíc zkrotit 20 - 30 žáků ve věku od 6 do 20 let dá také velmi zabrat nehledě na to, že učitelé mají v 99% případů vysokoškolské vzdělání a placeni jsou jako každý průměrný středoškolák. Mimochodem můj otec má 30 let praxe, učil na univerzitě, dnes na gymnáziu, je to PeadDr., tedy doktor pedagogiky, ale plat má stejný, možná tak o tisícovku větší, než jeho kolegové, kteří jsou buď čerstvě po škole nebo školu nemají ještě dodělanou. Nejsem sice učitel a vzhledem k finanční stránce bych ani být nechtěl, ale pocházím z učitelské rodiny, takže opravdu vím, o čem mluvím.

0 0
možnosti