Václav Havel se podle lékařů uzdravuje. Ilustrační foto

Václav Havel se podle lékařů uzdravuje. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Nemocný Havel zmešká svůj film i představení manželky

  • 19
Dramatik a bývalý prezident Václav Havel se ještě nezotavil natolik, aby mohl jít na první představení divadelní hry Višňový sad, v němž hraje jeho manželka Dagmar. Kvůli nemoci propásne i sobotní předpremiéru dokumentárního filmu Občan Havel.

Václav Havel se v současné době léčí v nemocnici se zánětem průdušek a arytmií srdce. - více zde

Podle tajemníka Jakuba Hladíka se cítí lépe. Pokud mu to dovolí zdravotní stav, bude přítomen při uvedení Občana Havla do kin 31. ledna. Rád by se zúčastnil i premiéry Višňového sadu, která se koná 5. února.

Bývalý prezident byl hospitalizován v sobotu. Léčí se v Institutu klinické a experimentální medicíny, lékařský tým předpokládá dvoutýdenní pobyt. Ke zhoršení zdravotního stavu podle lékařů přispělo velké pracovní nasazení. - více zde

Zdravotní potíže trápí Havla řadu let. V minulosti mu lékaři kvůli zhoubnému nádoru odebrali velkou část pravé plíce. Trpí chronickou bronchitidou.

Havla už dříve sužovaly i srdeční potíže. Před deseti lety v srpnu ho postihla porucha srdečního rytmu a půl hodiny byl v ohrožení života. V roce 2001 Havel zrušil kvůli srdeční arytmii krátce před odletem návštěvu Itálie.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video