MEX: Nejlepší kapela? Sunshine

MEX: Nejlepší kapela? Sunshine | foto: ČTK

Nejlepší kapela? Sunshine

Praha - Kapela Sunshine ovládla letošní ročník hudebních cen, které v sobotu rozděloval v žižkovském Paláci Akropolis časopis Filter. Sunshine získali cenu za nejlepší kapelu i nejlepší album. Z hlediska výkonů na koncertech ale u Filtru vyhráli Gipsy.cz, kteří se v loňském roce stali prvními českými reprezentanty na věhlasném festivalu v anglickém Glastonbury a absolvovali turné po Jižní Koreji. Nejlepší domácí skladbou roku byla podle redakce píseň Pěšáci od Tata Bojs. Na scéně se v průběhu sobotního večera vystřídali právě Sunshine a Gipsy.cz. Dalším hostem byla dosud méně známá plzeňská skupina Scissorhands, která letos zvítězila v kategorii domácí objev roku. V kategorii klip roku bodoval Kittbike od Monkey Business. Výroční ceny hudebního časopisu Filter vyhlásili jeho redaktoři již potřetí.
Vedením ceremoniálu pověřili ostříleného klipového a režijního režiséra Jakuba Koháka, který, oděn do leopardího kloboučku a slalomářského svetru, provázel večerem s ležérností sobě vlastní a předávající lovil svými nekonečnými pažemi z publika. Nominované ze záznamu představoval Luděk Sobota. Filter již dříve publikoval rovněž výsledky svého hodnocení nejlepších výkonů zahraničních kapel.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video