Diskuze

Učitelé chybí, hledáme je na Bazoši a bereme i inženýry, říká ředitelka školy

Ve školách chybí tisíce učitelů. Ředitelé proto pedagogy shánějí, kde se dá. Základní škola Mendelova v Praze hledá třeba na internetovém bazaru nebo přes příbuzné. „Dřív jsem měla osm zájemců o jedno místo, mohla jsem si vybírat. To už neplatí. Bereme i inženýry,“ říká v rozhovoru její ředitelka Martina Thumsová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M46a46r61k 89S16t14e34i43n

7. 10. 2018 22:21

Inženýr se zaměřuje hlavně na látku, ne na to, že má ve třídě nějaké dyslektiky a jiné dysb...., pro které musí vymýšlet něco extra, na to opravdu nemá trpělivost, a ve velkém finále je to stejně zbytečné. Jak říká Komenský: Vola abys na kraj světa vodil, pořád zůstane volem.

0 0
možnosti
MS

M86a65r80k 29S45t96e17i97n

7. 10. 2018 22:05

Pro renesančního člověka to není, možná pro absolventy vojenských škol, aby nastolili potřebnou autoritu, to by tam ale nesměly být ty sluníčkové báby a neúnosná úroveň supidity a obludné bizardnosti nejen žáků, ale také jejich rodičů a učitelek. A škola je na úrovni žebráka, který po rodičích požaduje neustále nějaké pomůcky a protislužby. Navíc máte ve třídě na běžné ZŠ integrovaného autistu, který má IV podporu invalidity, trpí tam on, i jeho spolužáci, kdo tohle vymyslel - žáci jsou vedeni k samostatnosti a tenhle nikdy samostatný nebude, navíc běžný žák vyžaduje podnětné prostředí, naopak autista nepodnětné, aby ho nerušilo. Čest paní ministryni Valachové - propad do černé díry, jako volební úspěch ČSSD. A Tahle paní ředitelka asi ani neví, co to byla renesance, to co je dnes, je děs a bída a ani za 100 let se nic nezměnilo:

Učitelství jest těžký robotný úřad vysilující duši, ochromující fantazii, pijící sílu z organismu. Děti přicházející do školy jsou zlé, svéhlavé, bludně vychovávané bytosti, rafinované, zlomyslné, zhýčkané, zbloudilé, instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se po pěti hodinách vyučování fysicky i duševně vysílen, disgustován, umrtven, zatemněn, tupý, mdlý a sešlý.

Pouze noc jest vyhrazena mé duševní práci, a i tu nedostavuje se vždy disposice, vstřebaná celodením rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.

Otokar Březina

Anně Parmové

8.10.1892

Hurá do Lídlu - stejné prachy, ale čistá hlava. To je ta renesance dnešní doby.

0 0
možnosti

Oni učitelé jazyků nemusí mít zkoušku C1 při přijetí? Také jako člověk bez pedagogického vzdělání jsem několik let učila jazyky na středních školách, ale předložení dokladu o složení zkoušky C1 bylo to základní, jak by jinak posoudili mou znalost jazyka? Bez předložení tohohle dokladu by mě nezaměstnali.

0 0
možnosti
JG

Učitel jazyků C1? To jako vážně? Začínající informatik ano, ale učiteli bych neuznal ani C2. Ubohost.

0 0
možnosti
RM

Inženýr který jde učit asi není moc schopný....

0 3
možnosti
Foto

R73o87m88a43n 95K72o31z38e87l

6. 10. 2018 14:00

Zažil jsem případ, kdy mi známý řekl, že od nich jeden IT technik odešel, nezvládal se učit nové věci a pak zjistili, že šel učit. Nebo jiný známý pracující jako vedoucí kvality, si dálkově dodělával VŠ a říkal, že nikoho z těch, co ho učili, by k sobě nezaměstnal.

0 0
možnosti
JT

Pobavilo, že inženýři nemají dostačující vzdělání.:-) Nevím jak dnes, ale dřív byl pajdák proti technice selanka,

4 0
možnosti
LN

Samozřejmě to platí i dnes, že technika a pedárna se nedají srovnávat. Akorát, jak už mnozí v diskusi zmínili, paní myslela především inženýry ekonomie.

2 0
možnosti
PH

Znám případ, kdy zkušeného učitele informatiky (měl myslím vysokoškolský titul Bc.), je to ajťák, má firmu na opravdu počítačů, pořádal i vzdělávací semináře pro seniory a děti opravdu něco naučil... paní ředitelka podle zákona vyhodila, protože neměl peďák. Místo něj teď dceru na informatiku učí paní učitelka na češtinu a dějepis a je to naprostá tragédie :-(

7 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, jak dlouho měl na to, aby si doplnil pedagogické vzdělání, a kolik měl možností, to není ani tak chyba zákona, jako spíš chyba toho, že po čecháčkovsku spoléhal na to, že se to nakonec nějak okecá nebo dokonce hysterickými protesty ovříská a zase o kousek posune...

0 2
možnosti
BH

No... A já zase přeji nám pedagogům šťastnou ruku při výběru školy, protože atmosféra, která panuje mezi vedením a podřízenými, je nakonec to nejdůležitější a učitelé prchají především z takových škol, kde si z nich ředitelé a zástupci dělají za těch pár šupů ještě onuci... Děti jsou všude stejné, o tom to není... Vím, o čem mluvím.

0 0
možnosti
PS

Lidé se chovají tržně.

Konečně už pochopili, že mají jít za finančním ohodnocením, a ne že když vystodovali pedagogiku, musí celý život učit za pár šupů a v důchodu být hlady.

0 0
možnosti
LP

L69i57b57o85r 77P95o49l52á69k

6. 10. 2018 12:30

Přesně, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Stát / voliči, kteří si neváží svých elit, popřípadě je ani nevytváří, míří ke svému zániku. A je to tak dobře.

0 0
možnosti
PV

P26e64t87r 72V44e60p77r43e26k

6. 10. 2018 12:08

Kvalitu vždycky ovlivní jeho cena. Levný učitel nemůže mít kvalitu drahého, to se prostě nedá okecat. Podle výše ohodnocení se do školství přesune nebo nepřesune odpovídající kvalita.

2 0
možnosti
Foto

Také jsme měli inženýry za učitele. Popravdě, jenom jeden uměl učit, zbytek sice byl vzdělaný, opravdu uměli odpovědět na každý dotaz, ale absolutně neuměli učit.

2 0
možnosti