Diskuze

Slavnostní koncert otevřel po tříleté rekonstrukci budovu Státní opery

Historickou budovu Státní opery v Praze po téměř třech letech oprav otevřelo koncertní vystoupení operních pěvců. Rekonstrukce stála 1,3 miliardy korun. Koncertu se účastní například premiér Andrej Babiš, maďarský premiér Viktor Orbán nebo pověřenkyně německé spolkové vlády pro kulturu Monika Grüttersová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Tak nějak to vyznělo, že tu Operu zrekonstruoval Andrej vlastníma rukama v rámci Národního investičního plánu. ;-D

0 0
možnosti
MS

Slavnostní koncert? Ano, je tam otazník. Čekal jsem na nějaký slavnostnější moment, trochu radosti, noblesy a třeba i líbivosti. Nedočkal jsem se. Celý koncert mi připadal jako tryzna, smutný, ponurý, nudný. Možná byl určen pro velmi náročného diváka, jenže takový divák se rozhodně v neděli večer nedívá na televizi.

Komu byl tedy ten koncert určen? Pár pupíkům, kteří se přišli poplácat po ramenou, že to zpoždění ani cenové navýšení nebylo zase tak katastrofální? Obávám se, že prořídlé hlediště po přestávce poměrně dobře vyjádřilo. co si o tom myslí. Většina diváků však zůstala, někteří snad čekali zlepšení, jiní se vyhřívali poblíž svých idolů, další třeba jen ze slušnosti.

Chtěli autoři poukázat na to, že Praha opět patří do německého kulturního prostředí? Snad, jenže v dnešní Praze se spíše domluvíte anglicky a rusky, než německy. Praha se od své německé minulosti dost kategoricky distancovala. Nevstoupíš dvakrát do téže řeky.

2 0
možnosti
PM

„Dobre hrátě, chlapci, velmi dobre hráte!

Vidítě, aké pekné pěsničky nám napísali súdruhovia v Sovetskom sveze?! Len ta trúba jim tam chýba, len ta trúba!“

0 0
možnosti
PU

No, podle mne se autoři toho koncertu nevyznamenali. Z celého programu jen 4 příspěvky nebyly německé - Braniboři, Jenůfa, Piková dáma a Tosca.

Taky výběr interpretů byl podivný, očekával bych více českých špiček.

To neustálé zdůrazňování, že to je vlastně původně Německá opera, už bylo trapné - k čemu to? Teď je to česká Státní opera, tak ten koncert podle toho měl vypadat. neříkám, že zrovna měli dát Libuši, ale samé - ještě k tomu divně vybrané - německé skladby, no, prostě nedívat se, o nic jste nepřišli.

Režie Alice Nelis - vím, že de facto o operu nešlo, ale stejně, zvláštní, neslavnostní a šedivé.

3 0
možnosti
SS

aneb jak chutná moc. se divím, že tam nebyly babišovi junioři.

0 0
možnosti
Foto

Škoda že ta nejmodernější točna v Evropě nebyla vidět. Celé to bylo takové hodně podivně sestavené.

1 0
možnosti
EK

Ze soudruha Pavky Kohouta se mi zvedal kufr. Co by asi říkal na Wagnera v dobách svého komunistického mládí?

1 0
možnosti
ZS

Při slavnostním znovuotevření bych čekal spíš Libuši.

5 0
možnosti
AZ

Státní opera není Národní divadlo.

1 1
možnosti
JG

Nedobry repertoár,skoro vše německý brr

4 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že budova byla v roce 1888 otevřena coby "Nové německé divadlo", tak je to docela pochopitelný repertoár.

1 3
možnosti
VP

Tak je fajn ze je opraveno,ale co bude dal? Praha nema 2 kvalitni operni soubory, navic Statni opera byla vzdy drazsi nez Nd. No takze listky se.budou nabizet hotelum apod. Osobne mam radeji scenu Nd. a i kdyz zdrazili a to i na bidylku(4.galerie)jak rikaval Bohuslav Martinu,tak to porad jeste jde.

0 0
možnosti
DP

Státní opera patří pod ND, takže jeden operní soubor pro všechny scény.

0 0
možnosti