Lekce sommeliérství i parodie na Rockyho. Internet se baví potyčkou u Zemana

  • 276
Poté, co bylo v sobotu ve štábu prezidenta Miloše Zemana v pražském Top hotelu napadeno několik novinářů, se na internetu začaly objevovat videa či koláže parodující potyčku. Připomíná se Zemanův výrok o kouření pohanky nebo aktivistka, která se na prezidenta vrhla před volbami.

K potyčce došlo v sobotu večer poté, co vítěz prezidentských voleb Miloš Zeman opustil svůj volební štáb v Top hotelu. Na místě zůstali Zemanovi příznivci. Jednomu z nich, novináři Milanu Rokytkovi, který občas přispívá pro Parlamentní listy, se udělalo špatně a zkolaboval. Podle záchranné služby v kolapsu sehrál roli alkohol. 

O víkendu vzniklo na Facebooku několik událostí reagujících na napadení novinářů. Jedna z nich se jmenuje Večerní lekce boxu s Karlem Slezákem (jedním z příznivců Zemana, který napadl kameramana iDNES.cz, pozn. red.), které se účastní již 1,6 tisíc lidí. „V první lekci probereme: pravý hák - levý hák - pauza - levý hák,“ píše se v události.

Další láká na Kouření pohanky s Milanem Rokytkou, což odkazuje na přeřeknutí Miloše Zemana v předvolební debatě na TV Barrandov. Zeman chtěl říct, že „dokončí pohádku“, místo toho ale pronesl, že „dokouří pohanku“. Do třetice lze na Facebooku najít událost zvanou Sommeliérský kurz s Milanem Rokytkou.

Rokytka, který to na oslavách Zemanova vítězství poněkud přehnal s alkoholem, byl za pomoci Slezáka takřka odvlečen na pódium v místnosti, kde zůstal bezvládně ležet. A ani on neunikl řadě parodií.

28.ledna 2018 v 23:08, příspěvek archivován: 29.ledna 2018 v 12:17

Ze života… https://t.co/OG2CSkjsu6

Novináři chtěli incident natočit, jeden ze Zemanových fanoušků Jan Šolta se k nim ale začal chovat agresivně a shodil kameru televizi Nova. Následně se k němu připojil také novinář Karel Slezák, který dal třikrát pěstí kameramanovi iDNES.cz. Policie již incident vyšetřuje pro podezření z přečinu výtržnictví.

29.ledna 2018 v 10:31, příspěvek archivován: 29.ledna 2018 v 12:22

Kdyz slavis vyhru sveho kandidata a zaroven zacne ucinkovat imperialisticky jed. https://t.co/YHldSInBvv

Na internetu se objevilo také video, na kterém je zachycena část proslovu Miloše Zemana těsné poté, co zvítězil v druhém kole prezidentských voleb. „Chtěl bych vám říci jedno poselství: Toto, milí moji, je moje poslední politické vítězství a za ním už nebude žádná politická porážka,“ říká na videu Zeman. Následuje střih na novináře Karla Slezáka, který dává pěstí kameramanovi iDNES.cz. Video doprovází hudba z filmu Rocky Balboa.

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček novinářům vzkázal, že ho potyčka nezajímá a nic o ní neví.

28.ledna 2018 v 15:15, příspěvek archivován: 29.ledna 2018 v 12:24

https://t.co/7Wq3LNaAiv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video