Rubrika glos Jiřího X. Doležala

Rubrika glos Jiřího X. Doležala. Konopná oprátka JXD. | foto: David Votruba, iDNES.cz

Náckové příkladně vyhozeni!

  • 171
Soudce Ladislav Mrzena zažaloval velkopěstitelku konopí, 46letou Rusku z Uzbekistánu Marinu Banomovou za křivé obvinění. "Obvinila mě ze tří trestných činů, včetně zneužití pravomoci veřejného činitele a falšování důkazů. Proto jsem na ženu podal trestní oznámení pro křivé obvinění," vysvětlil...

Paní Banomová za mnou kdysi byla, a soudce Mrzenu nechápu. Příště nejspíš podá trestní oznámení na papouška, co řekl. Vždyť trestní odpovědnosti má chytrý pták víc než žalovaná.

Před soudem například pronesla: "Je to jako ve středověku. Spalovali jste čarodějnice a upálili jste i Husa, i když měl pravdu! Přivažte mi kámen na nohy a hoďte mě do vody. Buď vyplavu, nebo nevyplavu, vrátíme se do středověku."

Kdyby pan soudce nařídil zkoumání jejího duševního zdraví, zatleskal bych - ale proč proboha přidělává policii práci žalobou na cvoka za nějaký vymagořený kydy?

Co počít s jinou aktualitou minulých dnů, také nevím. Opilá školačka přerazila nos zdravotní sestře... Na dětské oddělení karlovarské nemocnice byla patnáctiletá zlitá děva agresivní, nadávala a zaútočila na zdravotní sestru.

"Dívka byla sprostá, kopala kolem sebe a ohrožovala okolí. Zvažovali jsme i možnost přivolat policii," řekla iDNES mluvčí nemocnice Zdeňka Marková. Možná by pomohlo nenalévat patnáctiletým, ale na druhou stranu - co bude ta milá holčina dělat, až se, už mnohem silnější, legálně naleje za deset let?

Plánované jednání zastupitelů Orlové se členy organizace Národní odpor se nekonalo. Zástupci Národního odporu dorazili na radnici, starosta Vladimír Farana (KSČM) se jejich mluvčího zeptal: "Pozval jsem vás jako občany Orlové. Teď se ptám, jestli jste členy nebo sympatizanty Národního odporu Slezsko,".

"Ano," přiznal nácek Marek Puffler. "S lidmi, kteří šíří takové myšlenky jako Národní odpor, jednat odmítám. Odejděte," řekl pan starosta a nácky vyhodil. Myslím, že toto je - vůči náckům i komunistům - příkladný postup, desetkrát lepší než iniciativy "zakažte cokoliv". "Něco udělat" je přesně opačné k principu "něco zakázat".

Lidem, kteří se hlásí ke genocidním zločincům, je třeba plivat do ksichtů, jak pan starosta okázalým vyhozením nácků symbolicky učinil.

Iniciativa za zákaz komunistické strany je pěkná ptákovina, represe nic neřeší. Ale já si zítra musím zase vzít na sebe tričko s nacistickým ptákem držícím v pařátech pěticípou hvězdu a je na ní švabachem nápis KSČM.

Konopná oprátka JXD


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video