Vykolejený osobní vlak ve Stříbře

Vykolejený osobní vlak ve Stříbře | foto: Aleš Tolar, iDNES.cz

Na právě otevřeném koridoru z Plzně do Chebu vykolejil vlak

  • 57
Hned v první den provozu železničního koridoru z Plzně do Chebu vykolejil na nové trati v neděli ráno vlak. K nehodě došlo ve Stříbře krátce před sedmou hodinou ranní. Na výhybce se mimo trať dostal poslední vagón. Nikomu z cestujících se nic nestalo. Do odvolání je zavedená náhradní autobusová doprava.

Osobní vlak z Chebu do Plzně vykolejil při odjezdu ze stanice. "Na místě je jeřáb hasičské záchranné služby, který by měl postavit vagón zpět na koleje. Bude to ale pravděpodobně dost komplikované, vykolejený vlak stojí totiž pod silničním mostem na příjezdu do Plzně," řekl iDNES.cz mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Podle jeho slov poškodil vykolejený vagón vjezdovou výhybku do Stříbra plus dalších asi dvě stě metrů kolejí směrem na Plzeň. "Naši inspektoři teď pokračují ve zjišťování, zda nebyl poškozen také podvozek vozu, a postupují dál po kolejích výhybku za výhybkou a všude nacházejí stopy po vykolejeném vagónu," dodal Halla.

Vyšetřování podle něj jednoznačně vyloučilo technickou nebo stavební závadu na trati.   

Vykolejený osobní vlak ve Stříbře
Vykolejený osobní vlak ve Stříbře

Teprve až se podaří vagón z kolejí odstranit, bude vidět detailní poškození trati a bude možné odhadnout, jak dlouho potrvá její oprava. S výlukou železniční dopravy je podle zástupce Českých drah třeba počítat minimálně do pondělního večera.

V současné době je pro cestující zavedena náhradní autobusová doprava. "Za osobní vlaky je zavedena mezi Svojšínem a Pňovany, rychlíky nahrazují autobusy v úseku Planá u Mariánských Lázní - Kozolupy," uvedl pro iDNES.cz Radek Joklík z Českých drah.

Náhradní autobusová doprava vozí cestující mezi Svojšínem a Pňovany a mezi Planou u Mariánských Lázní a Kozolupy.

Náhradní autobusová doprava vozí cestující mezi Svojšínem a Pňovany a mezi Planou u Mariánských Lázní a Kozolupy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video