Muž přežil srážku s vlakem

  • 4
Osobní vlak z Řevnic do Prahy srazil u Barrandovského mostu muže. Lokomotiva ho zachytila a odhodila, když šel kolem trati. Záchranná služba muže s komplikovanou zlomeninou paže odvezla do motolské nemocnice na oddělení traumatologie.

V úseku, kde ke srážce došlo, vede těsně vedle trati pěšina.

Podle zaměstnanců Českých drah se nelze srážce vyhnout, když tam prochází člověk a zároveň projíždí vlak. 

"Když vyjela lokomotiva ze zatáčky, strojvedoucí uviděl toho muže, ale už nešlo zabrzdit," řekl iDNES mluvčí drážní inspekce Jan Kučera.

Rozjetý osobní vlak by na úplné zastavení potřeboval přes jeden kilometr dlouhou brzdnou dráhu, u Barrandovského mostu měl strojvedoucí deset metrů.

"Strojvedoucí nám ohlásil, že nešlo nic dělat. Nemělo cenu brzdit," dodal mluvčí Kučera.

Lokomotiva muže zachytila za paži a odhodila mimo cestu.

Záchranná služba, která na místo vyslala nejen ambulantní vozy, ale také helikoptéru, odvezla zraněného do motolské nemocnice.

"Měl komplikovanou zlomeninu ruky, odvezli jsme ho na traumatologické oddělení," řekl iDNES Marek Uhlíř z pražské záchranné služby.

"Možná to byl bezdomovec. Budeme ho vyslýchat," doplnil pro iDNES Jan Kučera.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video