Diskuze

Mnichovský „rozsudek“: Čechy hlídalo gestapo, spojenci o ně zájem neměli

Rozhodovalo se o budoucnosti jejich země, ale oni nesměli být ani ve stejné budově, ve které evropští státníci s osudem Československa žonglovali ve hře plné lží a přetvářek. Pod dohledem gestapa diplomaté Vojtěch Mastný a Hubert Masařík 29. září 1938 čekali na každou drobnou zprávu z jednání, po němž byla republice „amputována“ značná část území.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Projděte si Horákovou, spolustraníka "demokrata" Beneše. Národní socialisté byli vždy jen komunisté přebarvení na růžovo. Fašistické křídlo Stříbrného Beneš porazil a Stříbrného nakonec poslal na doživotí. Pak už šlo jen o Moskevské noty jak znárodňovat a rozkrádat majetky.

V roce 1945 popravili národní socialisté vedení Benešem přes 700 lidí, přes 700 lidí dostalo doživotí, 20 tis. lidí Beneš zavřel. Politická čistka. Horákové a Drtinovi asistoval komunista Zápotocký a prosazoval za komunisty víc poprav. Národní socialisté v jedné bandě s komunisty. Byla to nejhorší poválečná čistka v Evropě s cílem vyvolat dodatečnou hysterii proti Němcům a obhájit u spojenců odsuny českých Němců.

Benešův dekret - poprava dvě hodiny po rozsudku. Nemožnost se hájit a vyvinit. Čirá česká krutost a podlá msta.

(Vzápětí jsme do Sudet přijímali slovenské a maďarské Romy. Válku přežilo 1000

českých Romů. V roce 1947 jsme už měli 150 tis. Romů a slavili Čs. bez Němců. Rudý Beneš.)

Benešovo Československo v roce 1938 žádným ostrůvkem demokracie nebylo. Spíš přirozeným cílem emigrace německých komunistů, sociálních demokratů a Židů. Jak umíme rasismus ve shodě s Říší jsme naplno předvedli za druhé republiky...

Sečteno podtrženo, Mnichov byl v roce 1938 aktuálně dobrým řešením na problémy neoblíbených a problematických Čechů. V Praze nebyly hodnoty hodné hájení. Blok proti nacistickému Německu se teprve formoval. Napadení Polska bral Západ o poznání vážněji a jednal důrazněji.

A u toho zůstalo. V EU je Polsko oblíbenější a protěžovanější. Česko jede po druhé koleji. Švejky nikdo jiný nemiluje. Tak trpí zaslepenou sebeláskou a oplakávají Mnichov. ;-D

1 1
možnosti

Níže jsem napsal, že takových kravin pohromadě se jen tak nevidí, ovšem teď jste laťku ještě pořádně posunul. ;-D

0 1
možnosti
SN

A vůbec jsme se z toho nepoučili a zase je někteří považují za spojence, kteří když půjde do tuhého tak se zachovají úplně stejně. RvRvRv

2 2
možnosti
MM
KT

U Mnichova vždy chybí základní souvislost, konzervativní Evropa se bránila rudé komunistické Evropě. Jedné partě říkáme fašisté. Rudá parta se nazývala demokratickou. Kde asi stál Beneš s rudým Československem, když se oháníme ostrůvkem demokracie? V poklidu jsme hlasovali 40 let pro Moskvu a dnes máme z dopuštění stejných voličů na Hradě Zemana. K tomu si lžeme, že jsme v roce 1938 byli baštou demokracie...

Francie a Anglie držely politiku nevměšování. Jejich společnosti byly rozdělené. Nemohly se jednoznačně přiklonit ani ke komunistům, ani k fašistům.

Od července 1936 běží Španělská občanská válka "konzervativních" fašistů proti "demokratickým" republikánům. Republikány podporuje SSSR a pomocí Kominterny jim nahání levicové spolubojovníky z celého světa. Franca zase podporuje Hitler, Mussolini a všichni katolíci s Vatikánem. Významnou podporu mají od USA. Tady začíná konflikt USA - SSSR.

Hitler podal 2. světovou válku jako boj s rudým nebezpečím z Východu. Proto měl širokou podporu a proto Němci závěrem ruského tažení uvažovali o spojení s USA, Británií a Francií ve společné válce se SSSR. Ke které došlo ihned po ukončení 2. světové války.

Ostudou Československa je, že se stalo pro Evropu opět nebezpečným. Česko-německý konflikt byl v mnoha ohledech jen záminka. Faktem je, že jsme otevírali Evropu komunistickému nebezpečí z Východu.

Odsuny opět nejsou o nemožnosti soužití Čechů s českými Němci, ale protože Moskva potřebovala poslušné rudé české otroky. A od Němců hrozila důrazná opozice. Zatímco Češi koketovali s moskevským panslavismem. Půlka práce pro ovládnutí českého společnosti komunisty byla dávno hotová dík českému nacionalismu.

1 6
možnosti
KT

Perlička. Když Stalin budoval komunistické Polsko pomocí mohutných odsunů, zastavila Rudá armáda na hranicích u Náchoda rozjetou čs. armádu, co chtěla obsadit české Kladsko. Dík tomu bylo do Německa odsunuto 5000 Čechů a Kladsko je dnes polské. Komunistické Polsko nepotřebovalo menšiny. Jasný důkaz, co se řešilo odsuny "schválenými Moskvou" i u nás. Bezproblémové Zavedení rudé totality na 40 let.

Veškeré národností nepokoje u nás využil jak Hitler, tak komunisté, především pro své vlastní cíle.

0 2
možnosti
PS

Osobně bych vnímal, že Němci měli právo na sebeurčení. Stejně jako jsme nechtěli držet Slováky ve společném státě, nemělo to smysl ani s Němci. Mnichovská dohoda by proto, podla mne, byla docela v pořádku. Tím, kdo ji nakonec odmítli, ale byli samotní Němci, když 15.3.1939 zabrali i zbytek našeho území. Po válce pak bylo potřeba problém Sudet a Němců vyřešit a jejich odsun byl k Neměcům tím nejmilosrdnějším řešením. Díky tomu nám nyní patří území, které nikdy úplně české nebylo.

Samozřejmě to co dělali velmoci Francie a Británie v roce 1938 a 1939 bylo hodně naivní a jejich konání má tak na svědomí miliony lidských životů.

0 3
možnosti

A89d80a19m 34Š97k83a59c77h

1. 10. 2020 12:23

Vážně za miliony životu může UK a Francie? Nemůže za to třeba SSSR s Německem, Itálií a Japonskem?

2 1
možnosti
JP

J23a49n 70P83u44l21e69c

1. 10. 2020 11:05

Z našeho pohledu zrada, z pohledu Francie a Anglie logická snaha (byť marná, jak se později ukázalo) vyhnout se válce, ještě si pamatovali hrůzy První světové války a ta další jim za (z jejich pohledu malinkou ) část českého území, které stejně obývali většinou Němci, kteří se k Říši připojit prostě chtěli, nestála.

0 0
možnosti
MM

ano, proto pisi dole, ze skutecne ohodnoceni Mnichova nelze brat jen z hlediska jednoho naroda, ale ze vsech zucastnenych stran.

Nejlepe jsem to pochopil, kdyz jsem navstvil Valecne muzeum a pamatnik v hl.m. Australie Canberra.

Je tam nesmirne rozsahla expozice vsech valecnych konfliktu 20. -21.stoleti a da se jejim studiem stravit cela rada dni.

Doslova material k otevreni oci a konfrontaci se vsemi temi bajkami a fabulacemi, ktere do nasich hlav cpali souzi ucitele v socijaaalistickem dejepisu a komunisticka media. Vcetne odhaleni lzi o boji na vsech zapadnich, asijskych a tichomorskych frontach 2SV, pozdejsich valek v Koreji, jinde v Asii, Vietnamu atd.

Plny dopad hruz 1.SV valky je tezko predstavitelny po nejakych 100+ letech pro obcany zeme, pres niz se tehdy nebojovalo a ktera tehdy stradala jen relativne malo.

Expozice velmi nazorne dokumentarne, statisticky a graficky priblizuje situaci na VSECH bojistich, kde se v 1SV bojovalo.

Tam myslici clovek pochopi, proc obcane UK a Francie byli tak vehementne proti vyhlaseni nove valky v 1938 kvuli prevazne Nemci osazenemu pohranicnimu uzemi jednoho statu ve stredni Evrope, kdyz si nemohli predstavit ani predvidat, do ceho je prese vsechno jejich mirove usili zavlece Hitler za pouhych 11 mesicu na to!

2 0
možnosti
MM

po 50 letech prozitych mimo ceskou kotlinu a po podstatne intenzivnejsim studiu dejin nez nam tak jednostranne predkladaly sousky uctelky na socijaaalisticke skole, znam a chapu Mnichov z hlediska vsech stran.

Lziva je predevsim verze kterou nam komunisti vymyvali mozky aby v nas udrzovali trvalou neduveru a nenavist vuci Zapadu.Rv

K pochopeni pravdy je nutne znat dejinne souvislosti a obzvlast z udobi 1914-18+ neovladat jen historii VRSR a bolsevizaci Ruska!!

Pripominka: UK nebyla vazana ZADNOU smlouvou s Ceskoslovenskem a rozhodovala presne podle pozadavku svych obcanu: zabranit dalsi valce v Evrope, kdyz se oni sami a s nimi velka cast Evropy jeste dostatecne nevzpamatovala z devastace zpusobene 1. svetovou valkou.

Stanovisko politiku UK nebylo uplne jednoznacne. Proti uzavreni mnichovske dohody byl Churchill a o neco tiseji Anthony Eden, jeden z pozdejsich ministerskych predsedu. Ne, ze by nechteli zabranit valce jen 20 let po skonceni te predchozi, ale proto ze Hitlerovi NEDUVEROVALI a neocekavali, ze by se ho permanentne podarilo zastavit nejakym papirem.

Chamberlain byl zpocatku doma oslavovan jako mirotvorce, ale 15/3/39 mu doslo, ze Hitlerovi naletel a 17/3 ostre kritizoval Nemecko za poruseni Mnichovske smlouvy. 1/9/39 si uz vsichni Britove uvedomili, ze jejich donedavna oslavovany ministersky predseda neni zadny zachrance miru, ale hloupy sudokopytnik, ktery naletel Hitlerovi.

Stalo ho to kreslo vedeni vlady, do nehoz byl - chvala Bohu - moudre povolan Churchill, nebetycnou a permanentni historickou ostudu a nejspis podstatne prispelo k jeho brzkemu umrti 14 mesicu pozdeji.

UK prohlasila smlouvu za neplatnou 5/8/1942, Francie odvolala svuj podpis 29/9/1942, Italie 26/9/1944.

Americani Chamberlaina dodnes sarkasticky pranyruji za jeho navitu a hloupost.

6 3
možnosti
AN

A19l19e27š 18N83o79v89á95k

1. 10. 2020 8:23

zajímavé je, že stále přetrvává komunistická interpretace Mnichova jako "zrady".

Přitom historici už dávno vědí, že odstoupení Sudet domluvila československá vláda s Německem (je o tom zmínka i v preambuli mnichovské dohody), spojenci smlouvu pouze posvětili.

2 4
možnosti
VS

No, a náš pan prezident je na straně Číny a osud Tchaj-wanu je mu u jeho rudých trenek...

2 5
možnosti

Čínská vláda nechce Číňany z Tchajvanu vyhubit, POPLETO.

2 3
možnosti
ZB

Chybou velmoci po valce bylo umozneni opetovneho vzniku spolkoveho Nemecka, ktere chce dnes zase vladnout Evrope. Melo byt rozdrobeno na jednotlive zeme...

4 2
možnosti

Na Mnichovu byla jediná věc pozitivní. Zrádci a zbabělci Francie a Británie za zradu zaplatily mnohem vyšší cenu, než kdyby ty dva primitivy, fašistu a nacistu, rázně poslaly do patřičných mezí.

1 3
možnosti
LT

Ne, na Mnichovu bohužel nebylo pozitivního nic.

Utěšovat se tím, že si to Velká Británie s Francií poté vyžrali i s úroky je hodně slabá útěcha, vzhledem k tomu, co poté následovalo.

3 0
možnosti
JN

J91a54n 33N76i85c96o25t38n22ý

30. 9. 2020 22:41

naprosto stejné by to bylo i dnes, pokud by se situace v Evropě nějakým způsobem vyhrotila !! Naprosto nechápu řvouny vidící pod svou postelí Rusa a v ledničce Číňana 8-o Vojska které konkrétní země by asi tak přišla českou republiku zachraňovat ? Nespoléhat se na druhé - bránit se musíme sami !!

2 6
možnosti