Mlynář odchází i kvůli nádoru

  • 67
Nejen předvolební slib přiměl ministra informatiky Vladimíra Mlynáře (US-DEU) k tomu, aby se rozhodl opustit poslanecké křeslo. Podle deníku Právo odchází také kvůli nemoci, kterou u něj asi před měsícem zjistili lékaři. Mlynář má v hlavě za levým okem zřejmě nezhoubný nádor.

Na dotaz listu, zda byl Mlynářův zdravotní stav důvodem, proč se rozhodl opustit sněmovnu, ministr odpověděl, že nepřímo. "Faktem je, že si člověk v mé situaci přeskládá některé životní priority," konstatoval.

"Asi před měsícem se u mě objevily problémy se zrakem, které jsem přičítal únavě a vyčerpání," sdělil Mlynář.

Lékaři prý náhodou zjistili, že se za jeho okem nachází zhruba pěticentimetrový útvar. Podle většiny vyšetření ale nádor není zhoubný, a lékaři proto rozhodli, že ho zatím operovat nebudou.

"V práci mě to nijak neomezuje. Žádné subjektivní potíže, s výjimkou toho, že mám brýle, nepociťuji," říká.

Mlynář už před loňskými volbami prohlásil, že pokud bude zvolen do Poslanecké sněmovny a zároveň vyzván k účasti v nové vládě, vzdá se poslaneckého mandátu, neboť se chce plně věnovat ministerské funkci - více zde.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video