Diskuze

Vláda projedná záměry k přípravě na stárnutí za desítky miliard korun

Vláda má v pondělí projednat plán k přípravě na stárnutí společnosti za desítky miliard korun, které do roku 2025 navrhuje ministerstvo práce. Týká se například důchodů či sociálních služeb. Výhrady měli k materiálu ministerstva, odbory i zaměstnavatelé - opatření jsou nekonkrétní a nevědí, kde se na ně vezmou peníze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L24e27o 98V67á40l38e73k

1. 9. 2019 14:53

Všimli jste si někdy, že téměř každý zkrachovaný politik si zřídí nějakou poradenskou, nebo zprostředkovatelskou činnost? Také dobrý švindl jsou externí právní služby. Svého času ministr dopravy Řebíček ačkoli měl na ministerstvu své právníky vyplatil za jediný rok na externích přávních službách 400 milionů. A vidíte, všechno mu prošlo. Babiš je proti němu se svým Čapím hnízdem ubohý břídil.

0 0
možnosti
Foto

Já mám tento měsíc 87 let a od státu, kromě důchodu nic nepotřebuji. Ale jak to bude se mnou pokračovat nevím; zatím dokážu chodit bez berlí.

0 0
možnosti
Foto

Cituji z článku:"Experti také míní, že by opatření k aktivnímu stárnutí neměla mířit ani tak na seniory, ale hlavně na silnou generaci Husákových dětí ze 70. let. Jejich stáří by se tak dalo předem ovlivnit a stát i lidé by se na ně mohli připravit.". Konec citace.

Mám tomu rozumět, že se budou řízeně snižovat? Jejich stáří ovlivníte jak? Eliminací? To jako, že doufáte, že přijde nový Stalin, Hitler... A ti situaci vyřeší snížením počtu? Mrzáky jako Já do plynu, vysloužilé dělníky nechat na léčbu mésíce a roky, jako mě? A zasloužilé úředníky nechat pracovat klidně do 80ti s penzí a plným platem? Tak to tedy "beru".

P.S. Dnes v noci, pokud bych měl střelnou zbraň, už bych tu nepsal. Záviděl jsem své milované fence, že mohla odejít v klidu a ušetřil jsem jí trápení, které já z humanitárních důvodů musím absolvovat...

Hned byste měli 13.000,-Kč pro potřebné ve vyloučených oblastech navíc. Jenže to by byla jen kapka v moři. Tak ještě počkám. Třeba mi bude k dobru 54xdárcovství krve. I když už se mi několikrát vysmáli...

0 0
možnosti
JS

" komise pro spravedlivé důchody ";-D z nutnosti mít takovou komisi mi nějak vyplývá, že současné spravedlivé zřejmě nejsou;-).

1 0
možnosti
JS

Z mé nedávné vlastní zkušenosti je největším problémem již dnes akutní nedostatek zařízení pro seniory a hlavně těch pro ty, kteří potřebují péči 24 hodin denně. Jsou tam pořadníky a dlouhé čekací doby, že se mnozí volného místa ani nedožijí. Zatím je to řešeno tím, že se zvýšily peníze pro ty, kteří se o takové lidi sami starají doma, ale to je nedostatečné. Takže hlavně by se měly začít zvyšovat hlavně tyto kapacity pro možnost důstojného dožití.

Ono tanečky okolo věku, kdy někoho označíme seniorem nic neřeší a jsou úplně zbytečné, jelikož zdravotní stav lidí po šedesátce je poněkud rozdílný, jedni běhají maratony a jiní už třeba ani nejsou mezi živými.

Od Maláčové bohužel nelze očekávat žádný komplexní rozumný návrh, snad se bude dát souhlasit s některými jednotlivostmi a to bude zřejmě maximum možného.

0 0
možnosti
Foto

I57v75o 38P35a62t23t60a

31. 8. 2019 10:16

Drtička našich peněz, životů i naší budoucnosti se v současnosti jmenuje Maláčová. Proč? Plánované sociální výdaje 680 miliard korun v roce 2020. Plánovaná demografická ztráta: nenarození 40 000 našich dětí do VYROVNANÉ populační bilance.

1 0
možnosti
ŠF

Hele, nevíte kdy bude i iDnes psát o tom, za co dostala Klekánice ministerský post?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/financni-sprava-priznala-podezreni-nemcu-z-danoveho-uniku-na-capim-hnizde-jsme-policii-nepredali-78076

Cirace: "Za připomenutí stojí, že případ se odehrál v roce 2014, kdy ředitelkou odboru právního a daňového procesu na Generálním finančním ředitelství byla současná ministryně financí Alena Schillerová."

1 0
možnosti
PM

P81e69t60r 25M49i45c83h70a45l

31. 8. 2019 10:13

Rudé právo taky nepsalo o politických vězních. :-)

2 0
možnosti
DK

„identifikovat dodatečné příjmy do státního rozpočtu a zvážit zavedení vícezdrojového financování důchodového systému“

.

" akú rečú ste terazky hovorili ? " :-P

3 0
možnosti
DK

Zvýšení daní a to i pro důchodce, posunutí odchodu do důchodu do vyššího věku, zapojení důchodců do pracovního procesu při současném omezení důchodů, uzákonění euthanasie, omezení zdravotní péče...

1 0
možnosti
PM

Aneb jak utratit desítky miliard za nic.

9 0
možnosti
DK

" komise pro spravedlivé důchody " - to neměli ani komanči :-P

8 0
možnosti