Diskuze

Nemocní uprchlíci čekají na péči roky, říká český lékař z mise v Jordánsku

Už podruhé vyjel vojenský lékař Tomáš Henlín do Jordánska léčit syrské uprchlíky, kteří žijí v táborech a mají minimální šanci dostat se k lékaři. „Když neohnete koleno, žijete s tím několik let, protože se ke zdravotní péči jako syrský uprchlík dřív nedostanete,“ přibližuje lékař poslání své mise v rozhovoru pro iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

Pokud by se NATO nevměšovalo do každého zadku světa, Syřan by mohl využívat původní zdravotnictví své země. Bohužel nyní jsou Syřani v řiti. A velice litují, že poslouchali poradce ze zemí NATO a nechali si zničit fungující stát.

0 0
možnosti
FN

Lékařskou péči by si zasloužili především lidé, kteří platí zdravotní pojištění a finančně přispívají do systému. Více než v Jordánsku by potřebovali dostupnou lékařskou péči naši občané v pohraničí.

5 0
možnosti
JB

Ano, i my čekáme na umělé klouby roky nebo aspoň měsíce. Přitom této zemi odvádíme celý život daně na rozdíl od uprchlíků.

4 0
možnosti
RM

R14o10b51i39n 84M21a48y57e77r

20. 12. 2017 12:10

Nemocní uprchlíci čekají na péči roky, říká český lékař z mise v Jordánsku, zdroj: iDnes

No a? Já mám svých problémů dost i bez přivandrovalců. A nebo "to jsou holky šikovný".

0 0
možnosti
DM

D86u93š94a49n 51M20a93č69e46k

20. 12. 2017 11:47

já třeba platím nekřesťanské zdravotní pojištění, když jdu k zubaři, stejně si musím připlácet, jaké platí pojištění, takovou mají péči nebo je snad pro někoho zdarma?

7 0
možnosti
VV

Kdybyste byl křesťan, tak byste možná platil míň.

0 3
možnosti
SK

Vzdyť se o ně tak krásně starají saudové. Staví pro ně na celém světě mešiy a vyvážejí wahabismus. Alah je veliký - on se postará.

4 0
možnosti
AK

Ti Češi, kteří čekají na nějaký výkon neúměrně dlouho, musí asi kontaktovat tohoto pana dr. Uvidí se, jestli se jich hned ujme.

7 0
možnosti
FL

Podobná situace nastává v Německu, kolaps zdravotního systému kvůli léčení zdravotně zanedbaných uprchlíků. Rodilí Němci mají dnes problém najít ordinaci, kde je přijmou.

7 0
možnosti
PB

P48e13t76r 42B55á24č66a

20. 12. 2017 10:33

To by byl kdyby lecil svoje lidi a ne koho v zapadakove, kdyz je nase zdravotnictvi v takovym stavu jakym je.

3 1
možnosti
MC

Pan doktor neví co říká. Abych si odpočinul a vzápětí řekne ...pracujete víc jak tady. To tam je jen jeden doktor na celou oblast nebo je jordánští doktoři nechtějí léčit? A že máme lepší zdravotnictví než v Jordánsku? Nic jsme nedostali zadarmo, to zdravotnicví se budovalo od roku 1945. Hlavně že křičí státe přidej, máme málo.

7 1
možnosti
MM

Je to jine prostredi, jina motivace... tady lekar bojuje neustale s byrokracii, vedenim, kolegy a neprijemnymi pacienty za nic moc plat. Verim ze kdyz operuje tam, tak jeho motivace je moralni, kolegove maji stejny cil a tahnou za jeden provaz, a pacienti jsou vdecny za kazdou pomoc. Takze bych ho opravdu neodsuzoval ze si "protireci" :).

1 0
možnosti