Diskuze

„Otec a matka jsou nejlepší“. Biskupové zas brojili proti manželství homosexuálů

Katoličtí biskupové nesouhlasí s manželstvím osob stejného pohlaví. Harmonická rodina tvořená otcem a matkou je nejlepším prostředím pro výchovu dětí, píše se v dokumentu, který Česká biskupská konference (ČBK) ve čtvrtek zveřejnila. Návrh na uzákonění manželství pro homosexuály nyní projednává Sněmovna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Církvi vnucuje Bibli odporující učení LOGOS. A není divu, že Mojmír Blažek prohlášení posledního synodu shrnul: „Mám z komise pocit, že chce manželství homosexuálů p r o t l a č i t.“ Podobně se k němu postavil Tomáš Pavelka i další účastníci synodní konference, kteří požadovali rozpuštění komise. Ta byla v roce 2019 ustanovena v tomto složení: Daniel Ženatý (předseda), V e r o n i k a D o č k a l o v á, Daniel Fojtů, S t a n i s l a v K o s t i h a, Jiří Palán, Petr Pivoňka, Pavel Pokorný, Martin Prudký, Mikuláš Vymětal, Janina Zemanová. Veronika Dočkalová je p ř e d s e d k y n í spolku LOGOS, ekumenického společenství věřících a rodinných příslušníků homosexuálů i jejich přátel. Je součástí iniciativy J s m e f é r, která v ČR usiluje o uzákonění manželství pro všechny. Dalším členem LOGOSu v uvedené komisi je i katolický překladatel S t a n i s l a v K o s t i h a. Písmo Svaté se přitom staví j e d n o z n a č n ě proti smilstvu. To je obecné označení jakéhokoli neoprávněného pohlavního styku. Je v něm zahrnut např. předmanželský styk (1 K 7,2), krvesmilství (1 K 5,1), prostituce (1 K 6,16-18), manželská nevěra (1 Te 4,3-5) a homosexualita (Ju 7), (Lev 18,22).

0 0
možnosti
ML

Manželství je svazek muže a ženy.“ Zástupci českých církví publikovali otevřený dopis

https://www.seznam.cz/komentare/21790451-manzelstvi-je-svazek-muze-a-zeny-zastupci-ceskych-cirkvi-publikovali-otevreny-dopis

0 0
možnosti
ML

Manželství je svazek muže a ženy.“ Zástupci českých církví publikovali otevřený dopis

https://www.seznam.cz/komentare/21790451-manzelstvi-je-svazek-muze-a-zeny-zastupci-ceskych-cirkvi-publikovali-otevreny-dopis

0 0
možnosti
OU
JM

já chápu že se to různým třicetidevítipohlavňákům nelíbí, ale evropská kultura vychází z křesťanské kultury. Ta praví jednoznačně, že manželství je svazek muže a ženy. Tím se myslí biologický muž a biologická žena. Tak co je to tady zase za bulvární plk rovnou v titulku? Biskupové nebrojili proti ničemu, Jen ty vaše přihřáté lgbťácké výmysly neakceptují. To je všechno.

5 4
možnosti
Foto

Názor biskupů je správný.

7 4
možnosti
EH

E90d42a 77H90o78r15n71í19k

7. 7. 2023 9:55

Pustil jsem těleso o hmotnosti 1kg z výšky 1m.Kde myslíte,že spadlo? Nahoru! To nevymyslíš.Nová doba!

1 1
možnosti
JD

homomanželství je stejný nesmysl jako povinná solidarita či vybydlený byt ... pixle margarínu taky neříkáme máslo

12 3
možnosti
JV

Problém není v tom, že "zas brojili", proboha, je t problém jsou houstnoucí řady

0 0
možnosti
JV

Doplním : problém jsou houstnoucí řady těch co by jim zase, ve jménu nových ideologií, rádi zavřeli ústa. Není ten článeček hlavně o tom?

1 0
možnosti
JV

...a když otec a matka nejsou tak co?

1 3
možnosti