Majitel Růžové vily před soudem

  • 4
Zlín - Zlínský podnikatel Jiří Kubečka včera, 5. srpna, opět stanul před soudem kvůli svému nočnímu podniku Růžová vila. Zpovídal se z trestného činu kuplířství.

Pod tímto termínem se skrývá prozaický prohřešek. Podle obžaloby se podařilo prokázat, že se v Růžové vile provozuje prostituce. Žalující strana se teď snaží soud přesvědčit, že Kubečka z této činnosti získával nemalé peníze.

„Uvidíme, jestli se podaří kořistnictví nakonec prokázat,“ říká opatrně zlínská okresní státní zástupkyně Jana Krajčová.

Dokazování prostituce je jednodušší. „Včera u soudu vypovídali další klienti Růžové vily, kteří  potvrdili, že tam ženy poskytují sexuální služby za úplatu,“ podotýká státní zástupkyně.

Pokud soud uzná kontroverzního zlínského podnikatele vinným, hrozí mu až tříleté vězení, nebo finanční trest.

Za stejný trestný čin byl Kubečka už před několika měsíci odsouzen. Případem se v odvolacím řízení zabýval i brněnský krajský soud, který nakonec rozhodl o peněžitém trestu sto tisíc korun. Obžaloba navrhuje pokutu i tentokrát. „Výši peněžitého trestu ale nemohu sdělit,“ podotkla Krajčová.

Kubečka svoji vinu popírá. Tvrdí, že jeho podnik funguje jako  hotel s diskotékou a prostituce se tam rozhodně neprovozuje.

„Jsem kriminalizován už od samého začátku fungování Růžové vily,“ řekl již dříve. Dnes se odmítá s novináři bavit.

Včerejší stání u zlínského okresního soudu se konalo za zavřenými dveřmi s vyloučením veřejnosti, neboť zde vypovídali utajení svědci. Proces bude pokračovat začátkem listopadu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video