Diskuze

Luxusní byty oživují historii. Developerům se vyplatí opravovat památky

Stoupající ceny bytů paradoxně prospívají některým památkám. Developerům se totiž vyplatí opravovat i objekty nebo areály v blízkosti novostaveb, které by je kvůli nákladnosti nebo památkové ochraně před pár lety ani opravovat nenapadlo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na fotkách to vypadá nádherně. R^

0 0
možnosti

F71i45l33i70p 47C33á55b96a

19. 1. 2020 13:40

do ankety jsem dal ne. rekostruoval jsem 5 bytů a se 3 mám problémy. buď se něco někde hne, nebo voda prosakuje, nebo je něco špatně v instalatéřině. nikdy víc do toho nepůjdu. to je jen zkušenost, protože musíte s nájemníky pracovat, hledat kdo vám to udělá, protože nikdo nechce malé zakázky, nájemníci chtějí kompenzace. je to hrozné. tím ale neříkám, že se mi třeba troja nelíbí, ale nešel bych do toho.

0 0
možnosti

Nejsme v žádném rozporu, souhlas. (Za co jsem, ominusován to netuším). Zrekonstruovat co dá prakticky cokoliv. Pořád je to o nákladech a výhledu navrácení. Píši z praxe, pak jsou zde základní střety - Památkářů a toho uživatelského. Klasika středu města, mega vdaje - papírů - jaký nájem ? - auto nemáte kde zaparkovat - zásobování. To jsou dvě strany mince, třeba ji točit v ruce .Mohl bych zde nekonečně popisovat sveřepost úřadů - zbytečné . Bydlení pak ano - Neopakovatelné zážitky :-)

0 0
možnosti

Nepochybně je dobré, že se památky opravují, že se tam vrací život - bydlení ! Nechci nikomu brát nadšení, zejména z ohledu běžných uživatelů - Detailně znám poměry bytu 124 m2 - Super. Vše do doby zjištění - Dobově vysoké stropy, (klasika kuřáckého salonu). Mega neprůstřelné zdivo, okna, ani netřeba otevírat. Čerstvo je pořád ! Nesmírně problémy s památkáři - Zateplit nelze, okna složité schvalovačky. Bývale topení - Kumulační kamna na elektřinu, následně přímotopy. Když náklady na Ohřev vystoupaly měsíčně na 7.500 Kč, prosil jsem ČEZ o slevu ! Kulové, ještě byli veselí ! Mj., toto je jeden z klasických problémů všech "Mrtvých náměstí". Firmy zhasnou, obchody zavřou a čau - Temno ! ... :-)

5 2
možnosti

To ale není problém těchhle rekonstrukcí - tam máte památkářsky i energeticky vyhovující okna, topení třeba v podlaze, samozřejmě to stojí, ale estetika nijak neutrpí a komfort užívání je stoprocentní. Byla jsem v pár rekonstruovaných cca 100 let starých objektech - nádherné a komfortní prostory, památkáři spokojení, ale chce to peníze.

2 0
možnosti

Kajetánka je opravdu krásná a Troja taky, ale ta sýpka se proměnila naprosto k nepoznání. Vypadá to jako běžná novostavba a baroko to nepřipomíná ani vzdáleně...

6 0
možnosti

Ideální stav - památka našla nové využití, takže bez jakýchkoliv dotací bude zachována dalším generacím R^

6 0
možnosti

Málo muziky za moc peněz.

3 3
možnosti