Diskuze

Dobrovolníci se zapojí do úklidu po zimě. Kvůli covidu jsou akce individuální

Dobrovolníci po celém Česku budou v sobotu uklízet po zimě města, vesnice a přírodu. Kvůli současným opatřením proti šíření koronaviru to tentokrát nebudou hromadné akce, ale jen individuální nebo rodinné. Lidé se navíc mohou pohybovat jen v okrese svého bydliště, na který je nyní omezen pohyb obyvatel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes v Jeseníkách procházka do lesa a kolem vsi. V lese i klem silnic v příkopech plechovky od nápojů, poházené sáčky od bonbónů, krabičky od cigaret, igelitky. plastové láhve. Jsem z toho totálně otrávená, kromě toho, že už tady nejsou žádné pořádné lesy kvůli kůrovci a vývratům, tak máme odpadky, kam se podíváme. Nechápu, co je tak těžkého na tom, vyhodit nápojovou plechovku na nejbližší benzince, případně si sbalit své odpadky a nevyhazovat je v lese ani z jedoucího auta. Sama nikde nic nevyhodím, vždycky si odneseme vše, s čím jsme přišli. Kdyby měl každý člověk aspoň trochu ohleduplnosti k ostatním a přírodě, nebyly by potřeba akce na úklid Česka. Ta výzva by měla znít úplně jinak.

0 0
možnosti

T88o72m 19S83e11h74n68a64l

27. 3. 2021 19:43

A dalsi nesvar, ktery mi tady vadi: jedete za autem nebo stojite na semaforech a sup vajgl leti z okna. Nejhorsi je, ze tem cunatum ani nedochazi, ze to je spatne.

0 0
možnosti

T61o80m 45S61e60h87n48a16l

27. 3. 2021 19:39

Napad dobry, nicmene toto resi pouze nasledek, nikoliv pricinu. Kdyz ve Svycarsku hodite papirek nebo vajgla na zem, tak se nedoplatite. A tady ti o kterych se nesmi mluvit v Chanove a dalsich mistech hazou odpadky rovnou z okna panelaku a nikdo s tim nic nedela.

1 0
možnosti

Já nevím, s lidskými prasaty (aniž bych chtěl prasatům ublížit) se setkávám u nás na venkově denně. Nechápu houbaře a jiné návštěvníky lesa odhazující petky a plechovky, nechápu chataře, kteří cestou do svých domovů zavalí autobusovou zastávku desítkami pytlů s odpadky jenom proto, že je tam koš, nechápu, jak někdo může vyhazovat odpadky z jedoucího auta.

Rozhodně však nebudu po těchto prasatech uklízet. To je boj s větrnými mlýny. Navrhuji, aby inzerenti platili daň z reklamy. Je jí ve sdělovacích prostředcích dost a dost. A výnos z daně ať je použit k osvětě. Ať běží v přestávkách vysílání jako trapné reklamy a ať prasatům denně tluče do hlavy, co je slušné a co ne.

1 0
možnosti

No ja neuklizim po zime, ale po romech. Furt se tu couraji okolo a co zrovna maji v ruce to odhodi kde je napadne. Plny mensi pytel kazdy tyden. Obcas odhodi i nabytek ci koberec. Bordel okolo jejich domu a okolnich domu je jim suma fuk. Hlavne ze maji kazdy mesic novy koberec.

0 0
možnosti

Chtěla bych vidět statistiku, kolik se posbírá roušek a respirátorů. Můj pes jich denně najde několik.

2 0
možnosti

Tak to musí být zdravější a zdravější a dožije se sta let.R^

0 0
možnosti

Akce Z, subotniki. Jen si pošmákněte.

0 5
možnosti

Skvělé, že tolika lidem není lhostejný bordel v okolí jejich bydliště nebo v přírodě.

My jsme byli s manželkou a prckem sbírat včera tady u nás v Praze v Dalejském údolí, za pár minut jsme měli plné pytle.

4 1
možnosti

P66e78t41r 27L26a10n75g14e85r

27. 3. 2021 18:25

Tak poté co se zavřely hospody, leze teď do přírody i lidský odpad, takže je poslední rok v lesích nepořádek daleko větší.

0 0
možnosti

Zkousel nekdy nekdo u behu se zastavovat a neco sbirat? Trochu by si to novinar mel poupravit, tj. jsou prihlaseni bezci, ale rozhodne to nebudou sbirat pri behu.

1 1
možnosti