Pilot před přistáním v Praze volal policii, na WC se našel obrázek bomby

  • 237
Pravidelný let z Manchesteru do Prahy měl v neděli mimořádně napínavé přistání. Urychlil ho nález letušky na jedné z toalet, kde byl obrázek s nakreslenou bombou. Strojem cestovalo 180 pasažérů a posádka. Pilot zalarmoval policii, stroj ale bezpečně přistál. Pyrotechnici letadlo prohlédli, žádnou bombu nenašli.

„Můžeme potvrdit, že policisté dnes v Praze na letišti prověřovali informaci o potenciální hrozbě bomby na palubě letadla,“ sdělila iDNES.cz mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. 

Podle Rendlové letuška nalezla na toaletách obrázek s nakreslenou bombou. 

Oznámila to pilotovi, který to vyhodnotil jako hrozbu a požádal o pomoc policii. Let LS887 ale nakonec plánovaně přistál kolem 18:30. 

„Pyrotechnická prohlídka stroje i zavazadel byla negativní,“ oznámila mluvčí. Policisté také od cestujících zjišťovali, zda si nevšimli něčeho podezřelého či k incidentu nemají další informace. Poté byli propuštěni.

Let z Manchesteru do Prahy (16.12.2018)

„Situace vliv na provoz letiště neměla. Žádné přílety ani odlety nebyly žádným způsobem ovlivněny,“ řekla iDNES.cz tisková mluvčí letiště Marika Janoušková. 

„Poskytujeme policii součinnost jak technickou, což je například asistence našich hasičů. Také jsme poskytli prostor k vytěžování cestujících,“ dodala.  

16.prosince 2018 v 20:07, příspěvek archivován: 16.prosince 2018 v 20:16

Policie na letišti v Praze prověřovala potenciální hrozbu bomby na palubě letadla. Letadlo je po bezpečném přistání kontrolováno policejními pyrotechniky, cestující jsou po vytěžení postupně propouštěni do vnitrozemí. Nedošlo k žádné škodě na majetku, ohrožení života ani zdraví. https://t.co/cLnbjeC2tj


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video