Diskuze

Nosní kapky i paralen se nadužívají. Nelze je brát preventivně, říká lékárník

Respirační onemocnění udeřila naplno. V některých nemocnicích omezili návštěvy. U lékařů se zaplňují čekárny a v lékárnách se tvoří fronty. „Výdej léků vyžaduje konzultaci, člověk by měl mít čas, když k nám jde,“ říká vedoucí lékárny v Mníšku pod Brdy Martin Suchan.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Paralen by měl mít doma každý. Shánět ho, až když má pacient vysokou horečku je pozdě. To už do té lékárny ani nemusí dojít. Zvláště když žije sám.

1 0
možnosti
LM

Paralen je sviňstvo, to už raději brufen.

0 0
možnosti
JE

S těmi homeopatiky to celé shodil. Ano, homeopatika mají klinicky dokázaný pozitivní efekt, ale pouze jako placebo. Úplně stejných výsledků dosahovaly tabletky, které neobsahovaly vůbec žádnou účinnou látku.

Asi je mu hloupé přiznávat, že předepisuje placebo, které je tak 100x dražší než prášek z hroznového cukru, který by měl podobné výsledky.

13 1
možnosti
JB

Kdyby byla homeopatika levná, lidi by jim nevěřili. Je to asi nejvýnosnější legální byznys. Kolik miliardářů na světě takto stvořila lidská hloupost?

10 0
možnosti
JS

J13i75ř88í 70S57u11d98e29k

5. 1. 2024 16:38

Z nejnovějších výzkumů vyplývá, že až 80 procent lidí, kteří homeopatii vyzkoušeli, byli s léčbou spokojeni.

Když někdo dá okolo šesti stovek za 30g cukru, tak musí být s léčbou spokojen. V opačném případě by si musel připadat jako hodně velký blbec.

18 1
možnosti
KM

Jak někdo ať z doktorů, veterinářů či lékárníků může doporučovat homeopatika ? Je to pouze cukr a voda a asi také dobrý "business". A to, že je 80% uživatelů homeopatik spokojených je jen z důvodu, že si to koupí člověk který v to věří, účinek homeopatik je tedy pouze psychosomatický tj. jedná se o placebo efekt, tj. musíte v to věřit, že Vám to pomůže. Pokud věříte například že Vás žluté lentilky vyléčí bude to mít stejný účinek jako homeopatika a bude to mnohem levnější.

21 1
možnosti
PT

P65e65t49r 97T45i95c21h90ý

5. 1. 2024 16:12

Přesně. Dočetl jsem článek po homeopatika. Jakmile jsem četl co tam píšou, přestal jsem číst, protože v ten moment ten článek pro mě ztratil na důvěryhodnosti... Škoda.

16 1
možnosti