Kvůli vlakové nehodě je stíhán šéf čety železničářů

- Vyšetřovatel stíhá mistra pracovní čety železničářů, do které ve středu před polednem vrazil na Olomoucku osobní vlak. Muž podle policie nevaroval dělníky před přijíždějící soupravou, přestože o ní sám včas věděl.
Srážku s vlakem nepřežili dva muži, další dva utrpěli těžká zranění. Jejich zdravotní stav se podle lékařů už podařilo stabilizovat.

Šéf čety dostal podle vyšetřovatele od výpravčí informaci o očekávaném křížení dvou vlaků ve stanici Blatec. "Kvůli tomu měli dělníci přemístit pracovní vozík, což také udělali. Na přijíždějící vlak je však už mistr neupozornil, i když tam byl od toho, aby pracovníky hlídal. Při výslechu nedokázal vysvětlit, proč vlak neviděl," podotkl vyšetřovatel.

Policie sedmačtyřicetiletého muže obvinila z ublížení na zdraví, za což mu hrozí tři až deset let vězení.
 
Vlak jedoucí z Olomouce do Nezamyslic zachytil ve středu krátce po jedenácté hodině dopoledne při průjezdu nádražím čtyři muže ze šestičlenné skupiny pracovníků Správy dopravní cesty Olomouc. "Muži prováděli za provozu údržbu železničního svršku a výhybky a přijíždějící vlak nezpozorovali," řekl inspektor Českých drah Jiří Kubánek.

Nehoda zcela ochromila na dvě hodiny provoz na frekventované trati mezi Olomoucí a Brnem. Na trať opět vyjely vlaky až hodinu po poledni. Příčinu neštěstí vyšetřuje inspekce Českých drah a policie. Podle předběžného šetření jel vlak přiměřenou rychlostí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video