Diskuze

Covid má v Česku už přes 20 tisíc obětí, číslo R je nejvyšší od začátku roku

V pátek přibylo v Česku 14 676 nových případů covidu-19, což je o 3 393 více než před týdnem. V nemocnicích se aktuálně léčí 7 266 pacientů s koronavirem. Počet zemřelých během pátku překonal hranici 20 000. Reprodukční číslo, které ukazuje rychlost šíření viru v populaci, stouplo poprvé od začátku ledna na hodnotu 1,22.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J43o19s49e12f 91L45a57n58z

27. 2. 2021 23:04

20 tisíc lidí umřelo - potud bych zprávě věřil. Jde o to jestli: a) S covidem , b) Na covid . Podle těch jejich statistik bude zde tzv. "obětí covidu" i ten co ho přejel náklaďák a byl pozitivní.

0 2
možnosti
AV

jj v Bulharsku od 1.3. otvírají hospody do 23:00, od 1.4. je plán na otevření "nočních podniků". Roušky se nikdy nedodržovali. Distanc je u jižních národů nemožný. Oficiální data za den jsou 1800 nových pozitivních a 17000 očkovaných

0 0
možnosti
ZS

Brzo se jim to tam taky rozjede

2 0
možnosti
Foto

Tak ono to roste vsude. CR ma jen naskok.

2 0
možnosti
JJ

J18a21n 49J38e69m41e39l64k43a

27. 2. 2021 13:25

Já jsem v září psal, že zima bude v ČR poměrně dlouhá. Ale tady se naopak rekordy pozitivit slavily.

Žádné spásné řešení nespadne. Jsou jen dlouhodobé, týmové, nekverulační. A to je dost pozdě. A to tady v ČR nejde. Je jasné, že nyní už to bude průšvih. Ale, kdyby se zavedl před tím tvrdý lockdown a zvládlo se to. Tak kovidioti budou řvát proč, že by se nic nestalo. Tak si to aspoň vyzkouší. A zavede stejně až s křížkem po funuse. Karty už jsou částečně rozdány.

I když lockdown neudělají. A zruší vše. Stejně to tu bude mnoho týdnů katastrofa. Takže v podstatě do pořádného jara. Pokud polovičatý, potáhne se to ve stejné mizerii do pořádného jara. Pokud se udělá lockdown, ano, bude to otravné a bude to trvat taky pár týdnů. Rozjetý vlak se blbě brzdí. Takže z tohoto stavu žádné zázračné řešení nebudou. Se všemi důsledky ekonomiky již od října. Jen se to bude lišit počtem mrtvol. Dánsko 7 mrtvých denně. Jde to i jinak.

4 0
možnosti
MR

pokud chtela vlada udelat lockdown, mohla to udelat pres vanoce a novy rok, s minimalnimi dopady na ekonomiku - rada firem ma totiz volno a projekty rozjizdi az po novem roce...

1 0
možnosti
MR

No, covid pozitivni... jenom chci varovat pred cinskymi testy - nefunguji, neodhalili pozitivitu ani na 3 pokus narozdil od tech nemeckych a americkych, ty funguji...

Omlouvam se, ale nemohu uvadet spolecnosti...

0 0
možnosti
MR

totez bych doporucoval pouzivat respiratory, ktere jsou vyzkousene, pouzivane i v nemocnicich a skutecne tesni,... casto vidim takove ty papiraky, kde se lidem mlzi bryle a citite jak vam to fouka kolem tvare...

0 0
možnosti

Tak před hodinou bylo krátké interview v rozhlase s p. Kubou. Naprosto rozumný a věcný rozhovor. To by byl předseda ODS. Když to srovnám s politikařícími lidmi nulového charismatu Fialou a Vystrčilem, tak se to snad ani srovnat nedá.

2 0
možnosti
PE

P60e90t65r 30E17b11r

27. 2. 2021 13:19

S loutkovodičem na Hluboké. To by byla paráda.

1 1
možnosti
SR

Pak se divej, ze jim rikame koblizci....;-D

1 1
možnosti
HS

Idnesácká sociální bublina podléhala poměrně primitivnímu Agenda settingu vždy, dříve především tomu politickému, ale Chřipkorona ho úspěšně zastoupila)) Standartní stádo s bezmeznou důvěrou v mainstream a jeho massmedia, o kterých se v rámci vlastního konfirmačního zkreslení domnívají, že informují zcela nezaujatě, objektivně, a nezkresleně, zatímco naprosto všechny protichůdné názory, co těmto denodenně předkládaným agendám mainstreamu odporují, jsou bez výjímky "hybridní konspirační fake news))) Jak jednoduché)) Tomuto důvěřivému stádu v podstatě stačí hodit na" fakenewsový" blacklist jakýkoliv nově založený zpravodajský server, a tím pro tyto lidi zirelevantnit vše napsané, byť by to byla ověřitelná pravda)) Proto když po stopadesáté zmíním, že se polovina států nedrží metodických pokynů WHO při registraci Covid-úmrtí, včetně ČR, a že je tím MRI index naprosto nadhodnocený, včetně zmiňovaných úmrtí "s Covidem" v ČR, stejně si tu idnesáci pojedou to své)) Kolik čechů je aktuálně bezprostředně ohroženo Covidem?? V tuto chvíli?? 0,03-0,05% populace s těžkým a středně těžkým průběhem?

5 9
možnosti
HM

Odpůrci Babiše, neměli byste už konečně také poslouchat vaše oblíbence Bartoše, Fialu a spol. Oni také už konečně nabádají obyvatelstvo a své voliče, aby se dodržovala nařízení vládou. Situace je opravdu kritická jak říkají.

6 8
možnosti
PM

Jak se blíží volby, tak i jim začíná docházet, že to nebude tak jednoduché.

5 0
možnosti
Foto

,, Občané, zůstaňte doma "

Monika Babišová z Dubaje

11 3
možnosti
PV

Nechte si ty prázdné hesla bez názoru!

3 9
možnosti