Diskuze

Sociální pracovníci nesmí do terénu. Nemá to logiku, zlobí se organizace

Ministryně Jana Maláčová představila v pátek harmonogram postupného uvolňování sociálních služeb. Zatím mohou lidem v nouzi organizace pomáhat pouze přes telefon, do terénu se dostanou nejdříve 11. května. Zástupci sociálního sektoru to považují za nesmyslné. Vláda už totiž povolila otevření obchodů a umožnila volný pohyb osob.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

To je snad jediny pozitivum cele situace, ze tihle smiraci, co si vynucuji vstup do obydli, narusuji lidem soukromi, doslova lezou az do lednice a skrini, ted maji utrum.

Socialku fakt nemam rad. Kamaradku - svobodnou matku jednoho ditete - takhle pravidelne "buzerovali" a to jen tak, proaktivne. Nikdy nemela problem, ktery by tohle chovani ospravedlnoval.

4 7
možnosti
JH

Ale tohle není OSPOD, proboha. Jsou to třeba i služby pro seniory, pečovatelské služby atd.

1 0
možnosti
PM

V těch rodinách o kterých je řeč to nikdy nebylo a nikdy nebude lepší. A neziskovky které se na tom přiživují si holt ještě budou muset počkat. Stát nemůže nést odpovědnost za každou nepřizpůsobivou rodinu! Rodina má být základem státu, nikoliv naopak! Zvlášť kdy si na stát hrají právě všelijaké pochybné spolky.

12 4
možnosti
JS

pevně doufám, že jim stát hodně pokrátí příspěvky, jsou důležitější věci, které je potřeba financovat, ne parazitující neziskovky!

3 5
možnosti
JS

Sociální sektor? Většina těchto tzv. pracovníků, co dnes tzv. nemůže pracovat, schází akorát tak různým nemakačenkům, jak vyplnit žádosti, aby mohli ještě více podojít stát. Sociální pracovníci, kterých je skutečně třeba, byli po celou dobu v terénu a poskytovali služby, bez kterých by se řada lidí skutečně neobešla. Ale tento zbytek je dle mého názoru pro společnost k ničemu.

7 6
možnosti
ZB

Dobrý den pane Svárovský. Vy jste jeden z nich? Pracujete nebo jste pracoval v tomto oboru? Kdo jsou ti jiní pracovníci v sociálních službách, kteří podle Vás pracovali celou dobu v terénu? A co navrhujete udělat s těmi, co jsou podle Vás pro společnost k ničemu? Nestarat se o ně? Zavřít je do ústavu, pracovního tábora, gulagu, nebo rovnou do plynové komory s nimi? Vždyť jsou pro společnost k ničemu, jak jste se vyjádřil. Pozor na názory, jako jsou Vaše, ty už historie několikrát slyšela a nevedlo to k ničemu dobrému.

6 0
možnosti

Mno nevím, co teď předvádí nemá ani hlavu ani patu...

3 1
možnosti
HF

Za mě by ani nevadilo, kdyby se zjistilo, že spousta těchto pracovníků je zbytečná. Ne, že by jejich práce nebyla poctivá a leckdy i důležitá, ale přijde mi, že také často jsou zneužíváni, ať už jejich "zaměstnavateli" (pro zisk) nebo jejich "klienty" (pro vlastní lenost).

8 5
možnosti
JH

Že v sociálních službách pracuje příliš mnoho lidí? To je tedy hodně nekonvenční názor.

0 0
možnosti

P14e42t46r 50Š12í36d71l12o

1. 5. 2020 18:55

Hmm, a už stát pro svoje "hrotové" zaměstnance zajistil fungující ochranné pomůcky? Já docela dokážu pochopit, proč nepošle do terénu sociální pracovníky (a tomu oni by se pak už nevyhnuli), pokud nemají skutečné respirátory.

A když to domyslím ještě o kousek dále, tak takový sociální pracovník, co se v rámci práce nakazí od cikána navrátivšího se z Británie nejen bude chybět (tyhle lidi neseženete vzhledem k zákonným požadavkům na jejich vzdělání a praxi) jen tak na ulici, ale úplně vidím, jak pak budou další "klienti" žalovat stát, že je jeho zaměstnanec nakazil přenosnou chorobou.

A ne, raději rovnou říkám - NENÍ to totéž jako prodavačka.

8 0
možnosti
JS

Proč stát? Provozují je neziskovky a ty se chovají jako samostné právní subjekty. Je stát nijak neřídí, jen do nich cpe peníze.

6 1
možnosti
TH

Logiku ten způsob, jak to vláda rozvolňuje, skutečně nemá. Je to jak losování na kole štěstí.

4 1
možnosti

P53e19t22r 16Š17í45d97l58o

1. 5. 2020 18:57

Na vašem místě bych se ještě zamyslel, jestli opravdu znám všechna fakta.

6 2
možnosti