Diskuze

Nakažených koronavirem je již 1236, testů se provedlo přes 17 tisíc

Lidí, u nichž se prokázala nemoc COVID-19, je v pondělí večer v Česku již 1 236. Oproti údajům z rána se počet nakažených zvýšil o 71. Testů na přítomnost koronaviru se provedlo 17 377. Šest lidí v zemi se z nemoci vyléčilo. Od neděle má Česko také statisticky svou první oběť, která byla nakažena koronavirem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J53a18n 74K24o61t61y19z84a

23. 3. 2020 23:25

Češka, která je nyní v tyrolském lyžařském středisku Ischgl v karanténě, se dnes vydala na túru, kde se dostala do potíží. Zachránit ji musel vrtulník, napsala agentura APA.

Tak tohle je neuvěřitelná stodukatka...

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OF

Lide v prvních liniích, lékaři, prodavacky a tak obecně stát se může zblaznit, jenom Zemanovi a jeho Hradní kavárně je to úplně jedno...

Alespoň že ten Babiš lidi spojuje, když už nic.

0 0
možnosti
LH

Babis lidí spojuje? Promiňte, ale to jste někde upadl, ne?

0 0
možnosti
GK

Potvrzených onemocnění COVID-19 v Libereckém kraji dál přibývá, už jich je 13. Vyplývá to z informací, které v podvečer zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví.

Nojo no, prijeli chalupari z Prahy.

0 4
možnosti
DS

D61u86š55a44n 90S63o44c26h47a

23. 3. 2020 21:52

Hahaha jiste, ubohy nazor ze...a nebo se tedtovsli vasi lyznici omfg

0 0
možnosti
DM

Vtip je v tom, že když zamezíte přenosu viru ( izolací lidí, roušky přes ústa a nos), tak virus chudák moc nemá šanci se šířit. Při jeho inkubační době by se počty nových případů měli ještě do pátku dost zvyšovat, pak asi stagnovat a za 14 dní hodně klesat, až postupně vymizet, záleží na lidech, jak to budou dodržovat. V Číně už mají nové případy jen dovezené, stejně Hongkong, Singapur. Určitě je dobře, že jsme se inspirovali tam a ne v Itálii. Chtělo by to ještě očkovací látku. Tuto hnusnou chorobu si nenechali rozlézt ani v Číně a že tam lidí mají dost. Jinak stejnou logikou - proč se nepromořit třeba záškrtem, černým kašlem, pravými neštovicemi, dětskou obrnou...

9 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JP

Asi mne ukamenujete, ale nerozumim proc jeste vlada nesahla k opatreni pro drasticke omezeni pohybu te nejrizikovejsi skupiny. Do veku 60 let je zavaznost koronaviru v podstate podobna klasicke chripce. Tu kazdy z nas prodela behem roku i nekolikrat a bez vetsich potizi. Dokonce i v zamestnani. Naopak prodelanim nemoci ziskame protilatky a nakaza se nam pak vyhne.

Tohle omezeni na celou populaci jen posouva moznost nakazy na pozdejsi dobu a cely “kolotoc” se muze opakovat.

Ukolem by melo byt ochranit tu nejpostizenejsi skupinu senioru, aby se jim nemoc vyhnula.

A to jde podle mne zaridit.

5 4
možnosti
MK

Proděláním chřipky protilátky nezískáš, chytnout ji můžeš (a chytneš) znovu a znovu každý rok :)

5 0
možnosti
VN

Je to usmevne, kdy odhady predpovidaji na kazdeho znameho nakazeneho dalsich 7, ktere nezname.... Tim omezenim obyvatelstva a ekonomiky se sice narust zpomali, ale porad nejaky narust bude. Ten vir ale nikam nespecha a nikam neodejde, za to nam financni moznosti dojdou jiz brzy. Na co se tedy ceka? Nez se zrujnujeme? Leku uz v dohledne dobe nebude... Tak nakupte inhalatory a mimotelni obehy, zajistete prisun respiratoru a puste to vcetne otevrenych hranic. Jinak se potopime ekonomicky.

8 1
možnosti
MK

Blbý je, že není kde nakupovat.

0 0
možnosti
JV

V Itálii jsou vážně nemocní v nemocnicích všude, od sklepa po konceláře, to samé už ve Španělsku. Márnice nestíhají, ale přesto do debat na idnes píše x lidí za den, že to nic není a je to jako chřipka.

3 2
možnosti
TK

To není pravda, to většina nepíše. Jen se ukazuje, že karanténa zdaleka nefunfuje jak má. Itálie dodnes neizolovala své důchodce, stále je vidím na ulicích na různých fotkách z Itálie. Tak pak ať se nediví, že jim tam umírají. Všichni ví, kdo je ohrožen nejvíce a kdo z 95% umírá. Tak nechápu, o čem se pořád vlasně mele a nejsou už dávno všude potřebná opatření. Zavírat mladé, jinak zdravé lidi, nemá smysl.

1 0
možnosti
PK

17 tis. testů. Potlesk ;-D;-D;-D

1 1
možnosti
MK

Jestli to jsou ty rychlotesty z Číny s 80% chybovostí, tak ty nám toho moc neřekly.

2 1
možnosti
DH

D13e52n19i41s 22H13u55m45l

23. 3. 2020 18:22

Aspoň že už se ty přírůstky nesvyšují a neroste to exponenciálně. To samé v Itálii, podruhé za sebou počty nových případů a úmrtí klesly

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti