Diskuze

Nedávejte své děti k prarodičům, naléhavě vyzývá epidemiolog Maďar

Uznávaný epidemiolog Rastislav Maďar mírní paniku. Odhaduje, že zákazy nařízené státem budou mít za tři týdny pozitivní efekt. Ruší se akce s účastí nad sto lidí, zavírají základní, střední a vyšší odborné školy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aby babičky nehlídaly vnoučata to se řeší. Ale že domácí péče má klienty většinou 80+ a potřebovaly by respirátory, to neřeší nikdo. Zkuste si při vyměňování hyg. pomůcek nebo krmení udržet odstup přes dva metry :-/

4 0
možnosti

V Itálii se hodně seniorů nakazilo od vnoučat které hlídali a mazlili se s nimi. Děcka jsou ve školách 6 hodin denně stále v úzkém kontaktu o přestávkách jsou to až stovky dětí. Mají velice lehký průběh onemocnění což je dobře, ale mohou nakazit příbuzného stejně jako dospělý člověk. Je dobře že se zavřely školy. Kdyby to bylo o týden dříve nic by se nepokazilo naopak.

1 0
možnosti
PH

No, jenže spousta těch dětí teď právě skončí na hlídání u těch prarodičů...

2 0
možnosti
DH

"Pro seniora je naprosto klíčové udržet si kolem sebe perimetr asi dvou metrů. Tedy, když jde nakupovat, ať jde do lokálního krámku."

Jistě je to myšleno dobře, ale představuju si českého důchodce, který se nepůjde porvat o posledních deset kilo mouky do Kauflandu. :-)

A až koronavir dostane, bude nadávat na vládu, že za to může ona!

A nemusí to být vlastně ani důchodce. Když čtu místní diskuzi. :-)

1 0
možnosti
MN

M58i37l23a64n 92N17o92v32á14k

11. 3. 2020 10:20

Nevím jestli bylo záměrem vlády, aby se z podniků staly školní družiny. Da bych těm maminkám klidně 110% platu, jen aby ty děti zmizeli a dalo se v klidu pracovat.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MS

Jedním z faktorů, kterým lze omezit přenos kapénkové infekce, je nošení roušek na veřejnosti. Třeba v Číně je to nyní pokud vím povinné. U nás by to vyžadovalo miliony roušek po dobu jejich celkové použitelnosti, pouze pro "chrmlající" podstatně méně. O tomto opatření zatím odpovědní činitelé cudně mlčí. Není to snad kvůli tomu, že je to v současnosti nerealizovatelné?

1 0
možnosti
DH

Myslím, že je to proto, že na chřipku denně umře v ČR 5-10 lidí, a roušky nikdo nenosí. Na koronavir neumřel zatím nikdo...

Navíc, pokud chcete nosit roušku, nikdo Vám nebrání...

2 0
možnosti
MS

Těžko se v těch doporučeních orientovat - choďte do práce a večer buďte doma x na děti do 10 let si vezměte ošetřování x pracujte z domu x omezte vzájemný kontakt x nedávejte děti k prarodičům x školky zůstávají otevřené x není důvod panikařit x školy budou zavřené min. měsíc x možná bude povinné nosit roušky x roušky nejsou......

6 0
možnosti
PH

Jj, dost těch opatření a doporučení jde jaksi proti sobě...

0 0
možnosti
Foto

tak proč neudělali to uzavření pouze od 2. stupně zš??

3 3
možnosti
AH

Takový článek nemá být v premium. Co tím idnes sleduje?

14 0
možnosti
LF

Není trapné mít tohle v sekci Premium?

22 0
možnosti
DP

Souhlas. Doktor Maďar je jedním k nejvzdělanějších lidí v oboru v zemi, jestli ne v celé Evropě. Jeho názor by neměl být k přečtení až po zaplacení.

5 0
možnosti
JP

"Doufáme, že poleví intenzita přenosu, když bude více slunečných dnů a lidé budou více času trávit venku, ne ve stísněných prostorech."

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-cesko-epidemiolog-nemoc-prevence-rastislav-madar.A200310_194654_domaci_jum?zdroj=top

S tím souvisí i letní/zimní čas. S přechodem na letní čas byly děti najednou odpoledne víc venku po návratu ze školy. Nejen mé, ale všechny. Je to takhle pravidelně každý rok. Doslova ze dne na den. Jakmile se přejde na letní čas, a zrovna nelije apod., tak děti lítají venku.

3 0
možnosti
MB

Dobře vy :)

Jako letní člověk jsem v době zimního času paralyzován a kdyby měl koronavirus za příčinu, že by nezrušili střídání času a nenechali zimní, tak mu snad odpustím i to zrušené MS v hokeji a EURO ve fotbale :)

0 0
možnosti