Kolemjdoucí zachránili devět štěňat

  • 7
Devět téměř na smrt zmrzlých štěňat nalezli dva lidé u vodní nádrže Benedikt v Mostě. Neváhali a mláďata převezli do útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata. Štěňata křížence ležela v krabici od televize u parkoviště jen pár metrů od nádrže.

"Šli jsme se projít. Najednou koukáme a před námi je krabice od televize, tak do ní ze zvědavosti koukneme a tam devět schoulených pejsků," popsal záchranu psů jejich nálezce.

Naštěstí si vzpomněl, že je v Mostě nový útulek. Krabici naložil a odvezl ji tam i se živým nákladem.

Podle provozovatele útulku Antonína Šlégra by štěňata dlouho v krabici nepřežila. "Sice nějaké živočišné teplo vyprodukují, ale na příliš dlouho by jim v tomto počasí nevydrželo. Pak by zřejmě umrzla," řekl.

Sám je prý na takovouhle lidskou krutost za ta léta v útulku zvyklý. Útulek zatím podle něj nepřijal tak velký počet štěňat z jednoho vrhu.

Pejsci budou ošetřeni a projdou sedmidenní karanténou. Poté si budou moci lidé odebrat. "Udají se zřejmě bez problémů, protože se jedná o mláďata," dodal Šlégr. 

Psíci po své záchraně skončili v bezpečí útulku. (2. ledna 2003)

Provozovatel mosteckého útulku Antonín Šlégr ukazuje několik štěňat. (2. ledna 2003)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video