KCP věří, že splatí miliardové dluhy

Praha - Představitelé Kongresového centr a věří, že tato společnost bude schopna splatit obligace i bankovní úvěr v celkové výši 2,8 miliardy korun, které použilo na nedávno dokončenou přestavbu budov. Obligace za dvě miliardy korun se splatností 15 let vydalo centrum se státní zárukou. Za úvěr 800 milionů korun ručí hlavní město, které je jediným akcionářem společnosti. "Pokud by investor nevěřil tomu, že je projekt návratný, nekoupil by si obligaci. Během deseti let chceme vypořádat krátkodobé závazky, například úvěr. Dalších pět let budeme akumulovat výnosy, abychom jednorázově zaplatili obligace," uvedl místopředseda představenstva centra Petr Diab.

Vlastní obchodní politiku centrum zahájilo letos v polovině října po zasedání Mezinárodního měnového fondu. Na akcích vydělalo asi 30 milionů korun. Pro příští rok předpokládá Kongresové centrum celkové příjmy asi 400 milionů korun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video